söndag 31 januari 2016

Indra hemma igen

I går morse åkte jag och hämta hem Indra. Så mysigt att få hem henne. Hon var dessutom jätteduktig och gick direkt upp i släpet. Skönt, sånt gillas.

Efter veterinärbesöket i onsdags med Indra tog vi gemensamt beslutet att Indra ska komma hem igen. Något som verkligen ger blandade känslor. Som sagt, härligt att ha henne hemma igen men så tråkigt att hon inte är bra. Hon är behandlad och ska nu under en period jobbas från marken och inte ridas alls. Hoppas hoppas att vi kan "få ordning" på henne. Är absolut inte redo att ge upp.

En stor del av gårdagen gick åt till att fixa iordning i stallet. Stallet var redan fullt innan Indra kom hem så vi behövde fixa en till box. Den stora boxen delades av så var saken löst. Det låter busenkelt att bara sätta upp en mellanvägg....men det tar klart längre tid än man tror (iaf för oss). 

Lösningen blev två skenor och sedan fylla dessa med plankor. 


Indra och Prinsen bekantar sig


Mor och son, undrar om de känner igen varandra?


Idag var första dagen som Wille både var sugen på och hade ork sedan han blev sjuk för nästan två veckor sedan att rida mer än bara ett kort pass. Veckan som gått har hästarna haft det lite lugnare men nu är vi förhoppningsvis igång igen. 

Först hoppade Wille Freddan hemma. Som vanligt gick det superbra när det bara var Freddan och inga andra hästar och dessutom på hemma plan. På torsdag är planen att ta med honom på hoppträning igen och hoppas då att det går bättre än sist. Då var det rena katastrofen så det kan knappas gå mycket sämre. 

Sedan var det Harry och Maggies tur. Lyckliga mig som fick rida Maggie, hon gör mig så lycklig varje gång jag rider henne. Hon är så härlig, en massa positiv energi och massor av arbetsvilja. Harry var supertaggad och när Wille tog en "liten" galopp brallade han till och kickade bakut så att det stod härliga till. Sann glädje från hans sida att han äntligen får komma igång lite mer, inte bara skritt och trav. 


Tyvärr lyckades vi pricka in att rida mitt i ösregnet, så typiskt.Indra fick komma ut en sväng på ridbanan, först lösgalopp och sedan lekte vi följa John. Kul tyckte Indra.

Wille och Edith hade lite kvällsmys innan läggdags. 

Hoppas att ni alla haft en härlig helg! 

Nu ser vi fram mot en ny vecka med nya utmaningar och med förhoppningsvis lite mer energi än den här gångna veckan för vår del. Nu börjar vi tröttna på att inte känna oss helt krya. Vill vara pigg och glad inte hängig och krasslig.
1 kommentar:

  1. Hej ! Jag har nog missat vad det är för fel på Indra? Med vänlig hälsning Vera

    SvaraRadera