söndag 10 januari 2016

Årets första tävling

Lite knäppa är vi nog, att frivilligt kliva upp  klockan 05:45 en söndag för att åka till Helsingborg och tävla när man istället kan ligga kvar länge i sängen och gosa in sig riktigt under täcket. Ja är man hästnörd så är man och då går man upp i ottan.

Förra året blev det inget trettonspel alls för Willes del. Han var anmäld med båda sina ponnyer men blev jätte sjuk kvällen innan. I år kom vi iväg men bara med Maggie och tyvärr inte med lilla fina Harry. 

På tisdag ska vi på återbesök till veterinären med Harry. Snälla hjälp oss att hålla tummarna för att han svarat bra på behandlingen så att han kan komma igång ordentligt. 

Lite tur hade vi allt med vädret. Tack vare plusgraderna så var alla de stora vägarna snöfria och resan gick galant. 

Wille och Maggie väntar på att få äntra banan


Galant gick även den första klassen, en 110 cm A:0/A:0. Wille startade bland de första och gick in på en första plats, där låg han länge men det var många duktiga ekipage och till slut belev det en 4e plats av 53 startande. 

Prisutdelning

Ni kan ju bara gissa hur stolt och glad mamma och hästägare jag är.
Det vart en del väntande mellan klasserna. Ellie hade fullt span på ekipagen nere på banan. 

Tiden går fort när man har roligt sägs det visst ligger det något i det. Vi hade sällskap av Fanny och hennes nya hästskötare (läs hennes pappa). Trevligt att fördriva tiden med att titta på andra ekipage och shit chatta lite.

Den andra klassen, en 120 A:0 gick precis tvärt om. Det gick åt skogen, dvs inte alls. Helt plötsligt tyckte Maggie att det mesta var läskigt. I synnerhet den stora tavlan som visar vilket ekipage som är inne på banan och tiden. Wille kunde inte övertyga henne om att det gick att hoppa och att det inte var farligt. De blev uteslutna. 

Trist men så kan det gå. Det är svårt att bli arg på Maggie i de lägena även om det är nog så irriterande. Hon har ett hjärta av guld och gör alltid sitt yttersta för Wille men idag blev det helt enkelt för mycket för vår lilla fjanta. 

Vi lägger ingen vikt vid detta utan är mer än nöjda med starten på tävlingssäsongen 2016. Nu blickar vi framåt mot nästa tävling och satsar på att skaffa oss ännu mera rutin. 

Ja visst ja, höll nästan på att glömma berätta om hur det gått med dieten idag. Det har gått strålande. Fixade frukostshaken i morse och drack den sedan i bilen på väg upp. Hade även packat med några frukter från fria listan och ingredienserna till lunchshaken, så det var bara att skaka till och dricka medans Wille smaskade i sig en stor hamburgare och pommes. 

Hemma på kvällen blev det en 600 kaloriersmiddag precis enligt programmet. Känner mig nöjd med att jag lyckats hålla mig i från att falla för någon frestelse så här långt. Nu är 7 av 8 dagar avklarade. NICE! 

Hoppas att ni alla haft en trevlig helg och nu laddar vi mot en ny vecka med nya utmaningar. 

WORK HARD, HAVE FUN, NO DRAMA
The best dreams happen when you are awake

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar