torsdag 17 december 2015

Hoppträning & en stimmig lillkille

Att följa med upp till ridhuset när Wille skulle ha hoppträning blev lite av ett äventyr för Freddans del. Han blir lite lätt upprörd skulle man kunna säga när han ska lämna sin kompis eller blir lämnad för den delen också. Något vi får träna på framöver.

Jag vill att han ska få följa med på så mycket som möjligt för att vänja sig. Det gäller att inte glömma bort att han inte är en så rutinerad "ridhäst" utan en fd galoppör. I vissa avseenden är det nästan som att ha en unghäst som ska vänjas vid en massa saker som en ridhäst ska känna till och kunna. Tur för mig att han är snäll och lättsam även om han kan bli lite väl stimmig ibland.

Hur som helst så passade det bra att han fick hänga med upp till ridhuset ikväll när Wille skulle ha hoppträning eftersom inte Harry skulle med. Apropå Harry ja, Wille har inte hoppat med honom sedan tävlingen i Flyinge när han visade med all tydlighet att något inte stämde.

Igår var det äntligen dags för veterinärbesöket vi så länge väntat på. Mycket riktigt visade det sig att Harry inte var helt ok. Skönt på sätt och vis att det faktiskt var något som inte stämde, det förklarar hans beteende i Flyinge och Willes magkänsla stämde. Harry var sig inte lik och det var något han ville säga, sa Wille efter deras runda och uppenbarligen var det så. Nu har han blivit behandlad och ska promeneras för hand i tre dagar sedan bandet i fyra dagar innan Wille kan börja rida honom lite lätt igen fram tills återbesöket hos veterinären. Snälla gulliga hjälp oss och håll tummarna för att han ska bli bra och vara fit for fight snart igen.

Åter till kvällens hoppträning och äventyr. Freddan tyckte inte om idén att lämna Maggie kvar i släpet och själv hänga med in i ridhuset. Tidigare när vi varit där har han haft henne med sig och varit förhållandevis lugn. Ikväll var han betydligt stimigare och  jag fick leda honom en stund innan jag kunde tränsa och därefter hoppa upp och rida.

Ridningen i sig gick rätt så bra och vi utökade jobbet lite grann idag och la även in lite galopp. Han är inte fullt så avslappnad i galoppen än som han är i traven men förhoppningsvis ger övning färdighet.

Medans jag red Freddan hade Wille förmånen att få låna en häst att hoppträna med för att hålla igång hoppningen nu när han inte hoppar med Harry. Det är en pigg och framåt häst som älskar att hoppa. Het och inte så särskilt lättriden så det blev en tuff utmaning för Wille. Beundrar hans mod att hoppa upp på en stor pigg och svårreglerad häst och genomföra en hoppträning.

När Wille tränat klart med lånehästen och jag var klar med Freddan var det dags för Maggie att hoppträna. Numera hopptränar Wille och Maggie tillsammans med Fanny och Dudde. Kul för dem att träna tillsammans med tanke på att de kommer hänga på mer eller mindre samma tävlingar nästa år.

Freddan blev lätt upprörd över att jag direkt när jag lastat in honom i släpet tog ut Maggie. Det bankande, dukade och slogs rejält där inifrån och det var inte utan att jag funderade över i vilket skick han och släpet skulle komma hem i. Som tur var så lugnade han ner sig ganska snabbt. Som sagt, vi har lite att träna på Freddan och jag.

Att Maggie varit krassig förra veckan märkes inget a i kväll. Hon var pigg, alert och superfin. Hoppade som sjutton. Åh vad det känns skönt!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar