måndag 10 augusti 2015

Tävlingsfri helg

Den här helgen har varit tävlingsfri och tur var nog det för Wille har varit krasslig under veckan som varit. Vi har satt igång hästarna lite lugnare efter semestern än tanken var från början.

I lördags var vi iväg och hoppade med båda hästarna. Åkte tillsammans med Ulrika och Co som har Indra. Som jag nämnt var Indra inte alls sig lik när hon var på Pay & Jump  i tisdags. Tidigare när de varit iväg och hoppat med henne har hon glatt hoppat allt hon styrts mot vilket inte var fallet i tisdags. Nu ville vi se om det var omständigheterna med röran vid framhoppningen, lång väntan osv som var problemet eller om det är något annat.

När vi red fram och övade på framhoppningen. Wille och jag red ganska nära Indra för att hon ska vänja sig. Det gick skapligt men enligt Lotta som rider henne var hon inte riktigt som vanligt. Bjöd inte ärligt framåt.

När vi kom ut till själva gräsbanan och skulle hoppa bana var Indra först ut, hon visade med all tydlighet att hon inte ville. Något är det som inte stämmer, känns inte som dumma unghästfasoner. Frågan är bara vad, har hon ont någonstans tro? Känns så typiskt bara, vi som hoppas så på att hon ska funka. Förhoppningsvis är det något som är övergående.

Maggie och Harry var däremot lika pigga och glada över att få hoppa som vanligt trots stekande hetta och en massa irriterande insekter. Kul att komma iväg på lite äventyr. Jag hoppade en runda med Maggie, tog om några hinder som inte kändes helt bra. Wille tog en runda med Harry och avslutade med en runda på Maggie för att känna på hur hon känns att hoppa på gräs. Kan vara bra inför nästa helgs tävling.

I söndags morse red vi ut en sväng. Mysig start på dagen, det var lagom varmt och inte allt för mycket flugor och skit. Förlåt uttrycket men de där eländiga insekterna är så grymt irriterande inslag i hästlivet på sommaren.

På väg hemåt genom parken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar