måndag 3 augusti 2015

Skärgårdssemester


Förra veckan, ja ni vet den där veckan när vädret var helkass, då var vi på semester uppe i Roslagens skärgård. Inte lönt att gnälla över vädret för det är ändå inget någon kan göra något åt.

Hur som helst så var vi ett stort gäng släktingar (på ett eller annat sätt) som hyrt stugor på underbara  vackra idylliska Marholmen i Norrtälje.

Kändes helt underbart att komma tillbaka till skärgården och framför allt till Marholmen. Tidigare så bodde min pappa precis mitt emot Marholmen och vi hade vårt landställe där med en liten röd stuga på hans mark. Många gamla minnen gjorde sig påminnda, så himla mysigt!


Karta över Marholmen

Det blev flera turer in till Norrtälje för både shopping och matintag. Ett måste när man är i Norrtälje är att äta lunch på Åtellet. Det är en fantastisk miljö och väldigt god mat precis utmed ån.


Entrésidan
 
 
Baksidan med uteservering mot ån


Delar av gänget samlat för lunch på Åtellet
 
Vi strosade lite längs ån, tog en glass och bara njöt av den vackra lilla sommarstaden NorrtäljeJag och Jocke
 
Några dagar utökades skaran ytterligare av mamma, brorsan och hans familj. Som flest var vi 17 stycken. Ett stort härligt gäng.


 
Båten tog vi med oss från Skåne.............ja det var lite segt att köra hela vägen från Skåne till Roslagen med båt på trailer efter bilen men vad gör man inte för att få åka lite båt?!
 
 

 Båten nyttjades flitigt trots vädret, killarna åkte både ring och provade på waikboard. Inte helt lätt såg det ut men de var duktiga. Jocke hade provat tidigare men inte Wille, han lyckades med koststycket att ta sig upp och kunde åka en liten bit. Inte illa ;-)
 
 
 
Jag, Marie, mamma och Mickan fixade efterrätten en av kvällarna. Vi bjöd på hallon och blåbärspaj gjord på bär vi plockat under dagen.

 

Bärplockargänget
 
En av alla stugor på Marholmen
 
Trots att vädret lämnade mycket kvar att önska så hade vi en toppenhärlig vecka. Lyxigt att fira semester med nära och kära och synnerligen i skärgården.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar