fredag 7 augusti 2015

Hemma igen!

Efter en härlig semestervecka i skärgården är vi nu hemma i den skånska myllan igen. Å vad jag tycker om att komma hem efter att ha varit borta. Visst är det mysigt att komma bort men det är ändå bättre att komma hem igen. Jag gillar att vara hemma, gillar vår gård och framför allt att vara med hästarna.

Wille och jag har semester även den här  veckan, skönt att få en vecka hemma innan det är dags för jobbet igen.

I söndags kom Limpan, Andy och lilla Edith upp till oss på kvällskvisten. Vi tog en promenad, eller rättare sagt Wille och jag red och de andra gick. De skulle sova över hos oss för att tidigt på måndag morgon åka på en shoppingtur till Ullared. Wille och jag skulle för första gången få äran att vara barnvakter till Edith en hel dag. Snacka om höjden av lycka att få hänga en hel dag med lilla trollungen.

 


Wille tjänstgjorde som förste matare hela dagen från frukost till kvällsmat
 
 
 

Gott med gröt till frukost
 
På eftermiddagen när stall, motionering av hästar, lunch och sovstund var avklarat åkte vi en sväng till Åhus för att äta glass i hamnen. Gott så det förslår även om det är en bit att köra.

Edith gillar glass

Men bebismellis är ändå bäst


Så här söt är man när man äter mellis ;-)
 
 
I tisdags hade vi besök av hovis. Vi började med unghingstarna uppe på betet. Herre gud säger jag bara, vilka otroligt snälla, lunga och lätthanterliga små-killar vi har. Det gick hur bra som helst att verka dem upp på betet. Sånt gillas! 
 
Maggie fick testa nya high-tec sulor. Hon brukar skos med sulor fram, fast bara sådana där vanliga men nu var de slut, hovis hade inga andra än dessa high-tec så nu fick de bli dem. Ska bli spännande och se om det märks någon skillnad.
 
 
  
På kvällen åkte vi till Hästhagen för att titta på Indra när hon var iväg på sin första Pay & Jump. Om definitionen av att det gått bra är att hon gått runt hela banan felfritt så gick det inte bra. Om det istället är att det slutade med att hon kom runt trots att hon från början stängt av totalt så gick det bra. 
 
Även om Indra är 5 år så har hon inte varit ute på så särskilt mycket äventyr. Hon är en grön unghäst och det är svårt att veta hur hon tacklar olika situationer när hon kommer iväg ut. På denna pay & jump hände det väldigt mycket inne på framhoppningen just när Indra var där.  Det var många hästar över allt, de dök upp precis bakom henne när hon hoppade, usch och få så obehagligt tyckte hon. En annan häst reste sig så högt att den slog över, hamnade på sidan med ryttaren fastklämd under sig med ena benet. Hästen blev nog väldigt chockad för den låg helt paralyserad en bra stund. Riktigt obehagligt. Som tur var verkade det som att det gick bra med både häst och ryttare. Först ropade de att det var dags för Indra att komma in på banan fast hon knappt hunnit hoppa fram och sedan hade de blandat ihop det och det tog lååååång tid innan det väl blev hennes tur att komma in på banan. Väl inne där tyckte hon nog att hon var klar för hon ville inte alls hoppa till en början.
 
Både Ulrika som har henne i träning och funktionärerna var uppfinningsrika och hjälpsamma. Ekipaget som var inne på banan och gjort sin runda var snälla och agerade draghjälp. Det blev en följa John variant och Indra hoppade de hela banan. Just när det blir så här med unghästar är det fantastiskt bra med P&J så att man trots att det strulat kan få ett bra avslut. De gånger de tidigare varit iväg och hoppat bana med Indra har hon inte alls gjort så här utan glatt hoppat allt hon styrts mot. Gissningsvis blev det för mycket för henne med allt som hände inne på framhoppningen och att det blev så lång väntan. Svårt att veta men framtiden får utvisa om det kommer hända igen eller om det bara var en tillfällighet att hon stängde av och gick in i sin egen bubbla. 
 
 
 
 

I onsdags jobbade jag (hade lite jag var tvungen att fixa med trots semestern) och hästarna hade vila men idag var det ledigt igen. Limpan och Edith kom strax före lunch och vi åkte till Eriksgården där vi mötte upp Marie för att avnjuta deras härliga bärbuffé. 
 
 
 
 
När vi ändå var där passade vi på att plocka med oss lite hallon hem från dras självplock. Idag har det verkligen varit varmt och skönt, riktigt sommarväder så vi sparade ridningen tills kvällen när det blev något svalare.
 
Red på ridbanan och jobbade med bommar och små krysshinder. Både Maggie och Harry var pigga till tusen och det märktes att de vilade förra veckan och att de inte gått så hårt än så länge den här veckan. Kul att de är taggade.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar