söndag 19 juli 2015

Felfritt

Idag var det dags för Wille och Harry att äntra tävlingsbanorna igen efter att de tagit det lite lugnare efter meetinget i Tingsryd.

Ni som läst mitt senaste inlägg och för all del ni som känner mig vet att jag har en massa nojor. Inget jag är särskilt stolt över, men så är det. Harry är ytterligare en av dem. Vi känner oss så ofantligt priviligerade att få ha en ponny som honom. Vi vill verkligen inte att något ska hända honom. Vi vill dessutom att han ska "hålla" hela Willes ponnyperiod. Visst, han är inte lastgammal men inte heller purung och har dessutom gått en hel del. Vi är helt enkelt rädda om honom  och försöker "spara" lite på honom. Välja när, vad och var han ska tävla.

Hur som helst så var det dags för tävling idag. Två klasser i Dagstorp stod på dagens agenda, en LB A:0/A:0 och en LA A:0. Wille tyckte att Harry kändes fin och i bra form på framridningen/framhoppningen vilket alltid känns skönt för en nervös ponny-mamma att höra innan de ska gå in på banan.

De gjorde en bra runda och Wille hade en bra känsla. Känns väldans bra med tanke på att sist de tävlade i Tingsryd så var resultaten mindre bra sånär som på sista dagen. De blev dubbelnolla och tog en fjärdeplacering. Bra start inför LAn. Tror det gått lite troll i det där med LA för Willes del, han vill så gärna få till tre felfria rundor och har än så länge "bara" en felfri.

 
LB rundan
Prisutdelning LB
 
Jag gjorde mitt bästa för att inte visa Wille hur sjukt nervös jag var inför LAn. När han gick banan hade jag och Harry lite taktiksnack. Haha, vet inte om det var det som gjorde susen för de gjorde en kanonruna och nollade. Tänk om det var så enkelt, ponnymorsan och ponnyn och lite pepptalk och så är saken klar. Nä, det gäller nog att ryttaren rider för hela slanten om det ska bli nått. 
 
Det var bara 6 stycken i klassen vilket innebar att det bara var 2 stycken placerade. Wille startade som nummer två och låg också tvåa fram tills sista ryttaren ridit, då halkade han ner till tredje plats och hamnade utanför placering. Vi sa till varandra innan sista ekipaget startade att oavsett hur det går så ska Wille vara nöjd för de gjorde en riktigt bra runda. Lite surt kändes det nog att de hamnade utanför placering men han hävdade att det var ok och att det viktigaste var den fina känslan han hade plus att de var felfria.
 
 
LA rundan 
 

Finaste Harry
 
Nöjda och glada åkte vi hem, vilken bra tävlingshelg det varit för Stall Graflind. I morgon åker Wille på en veckas semester upp till Stockholm för att hälsa på mormor. Tror han kommer njuta extra mycket av ledigheten nu när det gick så bra för dem.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar