måndag 29 juni 2015

Wille & Harry avslutade med flaggan i topp!

Om fredagen inte var någon hit i tävlingssammanhang för Wille och Harry så var lördagen inte ett dugg bättre dessvärre. I första klassen på morgonen, en LB gick det i och för sig ganska bra. Wille red en för tajt sväng i andra fasen och fick ett pet. Egentligen inte mycket att orda om. Ibland funkar det och ibland inte.

I LAn funkade det inte alls för dem, Harry la in en nit på första hindret in i kombinationen och ville inte hoppa när de kom på det igen så de blev uteslutna. Besvikelsen var total. Kan säga att det inte kändes bättre av nyheten som nått oss om den fruktansvärt tragiska olyckan där en 17-årig flicka avled i sviterna av en omkullridning på framhoppningen på ett annat meeting i Björbäck under fredagen. Självklart går våra tankar till familjen. En olycka händer så lätt och plötsligt har det som är den största glädjen i livet blivit det som avslutar livet......
 
Det finns troligtvis en hel uppsjö av förklaringar och orsaker till att det inte funkade för Wille och Harry i LAn, tungt underlag, dålig ridning från Willes sida osv. Det ända jag hoppas är att det inte är något som är på tok med Harry. Han börjar trots allt bli till åren........såklart surrade tankarna både hos mig och Wille, varför vill det sig inte för dem den här helgen? 
 
 
 Frånsett tävlingsresultaten har vi haft det så himla mysigt. Härligt med en liten minisemester. Ellie fick bada igen. Killarna spelade tennis på kvällen och jag passade på att ta en härlig kvällspromenad med Harry och Ellie. 
 
Söndag och sista dagen. Med tanke på Wille och Harrys resultat i de tidigare klasserna under cupen så blev det ingen A-final men väl en B-final för deras del. Den gick på morgonen så det var bara till att kliva upp tidigt. Vi ändrade lite upplägg på framridning, började med att skritta fram en lång sväng i skogen. Gick därefter in i ett av ridhusen där vi var själva. Wille kunde helt fokusera på sig och Harry, inget som störde runt om kring. Både med tanke på Harrys ålder och att det blir mycket tid att stå på box under ett meeting så kändes det viktigare att lägga mycket tid på uppvärmning än på framhoppningen. Hoppa kan han vår fina Harry.
 
Kanske var det ett bra upplägg, eller så var de helt enkelt tillbaks i sin vanliga form för idag var det deras dag. De gick upp i ledning efter sin runda och slutade tillslut på en tredje plats av 24 ekipage. Så skönt! Vilket bra avslut och skön känsla för Wille att få en rosett och plakett med sig hem och framför allt så visade Harry att det inte är något fel på hans form. Kan knappt beskriva hur glad jag känner mig för Willes skull och för att vår älskade Harry var på topp.
 
 
Prisutdelning med finfina priser, ett presentkort på Börjes


Finaste ekipaget


Grabbmys


Dags att åka hem, by by Tingsryd för den här gången
 
 
Väl hemma igen efter att allt var uppackat och klart var det äntligen dags för mig att få nöta lite rumpa i sadeln igen. Älskar verkligen hästlivet, kan det bli bättre?
Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar