fredag 26 juni 2015

Meeting i TingsrydÄnda sedan Wille började rida har han drömt om att åka på meeting till Tingsryd. Känns så härligt att den drömmen nu blir sann!

Wille har förberett både sig själv och Harry. I tisdagskväll förvandlades Harry från en nallebjörn till en klippt tävlingsponny. Så länge Wille inte klippte nära huvudet och öronen stod Harry snällt och stilla som ett ljus. Efter lite trix och fix blev det skapligt klippt längst upp på halsen mot huvudet.


 
 
I förmiddags packade vi in alla saker, Ellie-doggen och Harry och sedan körde vi mot Tingsryd Wille och jag. Lyxigt att komma iväg i god tid och få mer eller mindre hela dagen på plats uppe i Tingsryd.Allt är lastat, redo för avfärd
 
Väl framme körde vi direkt till tävlingsplatsen och lastade ut Harry och alla hans grejer. Vi var först på plats och hade gott om tid så att vi han gå en sväng med honom innan han fick komma in i sin box. Det märks verkligen på Harry att han är en rutinerad tävlingsponny, att han gjort detta förr. Väldigt skönt med tanke på att vi mer eller mindre har noll rutin på att vara på meeting. Visst, 2011 var vi i Tingsryd med en av mina tidigare hästar Reggae men det är också allt vi har i erfarenhet av att vara iväg. Hur som helst så tror jag att jag ser fram mot denna helgen minst lika mycket som Wille. 
 
 
 
 
När allt var klart med Harry fick han mumsa på sitt lunchhö i lugn och ro medans vi checkade in på campingen som ligger precis i anslutning till tävlingsplatsen. Grymt smidigt och framför allt praktiskt när man som vi inte har en lastbil att bo i.
 
 Villavagnarna som finns på campingen har vi bott i tidigare och de tilltalar oss så det blev en likadan den här gången också.
 
 


 När shoppingturen på stan var avklarad tog vi en paus med go'fika och mös en stund. Semesterkänslan infann sig direkt. Nice!


 
 
Ellie och jag passade på att hänga med Wille när han skrittade fram en lång runda i skogen.  Efter vår fika var en promenad välbehövlig ;-) 
 


 
 
Vanligtvis är det Cobbe som står för grillandet i vår familj men eftersom han inte kommer upp förens i morgon kväll fick Wille stå för det ikväll. Något han fixade galant helt på egen hand. Jag var inte i närheten av grillen. Han måste ha studerat Cobbes grillteknik i smyg för han var superduktig och fick både kycklingen och grillosten just precis så lagom som de ska vara. 


 
 Helgen har redan börjat och så här långt känns allt superbra. Trevlig tävlingsplats och en supermysig camping. Kan det bli mycket bättre? Första starten för Wille och Harry är vid lunchtid i morgon, nu taggar vi inför det och hoppas att ni håller tummarna för dem.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar