torsdag 21 maj 2015

Tufft beslut

Wille har fattat det tuffa beslutet att det är dags för honom och Powie att anta nya utmaningar på var sitt håll. Till hösten börjar han i sjuan, vilket innebär ny skola, längre väg till skolan = längre dagar hemifrån.

Han känner att det blir svårt att hinna med att rida och hålla två ponnyer i full tävlingskondition. MEN därifrån är det ett stort steg att fatta beslutet att "bara" ha en ponny. Det är inte lätt att skiljas från sin bästa kompis. Tycker att det är insiktsfullt av honom.

Powie är verkligen en fantastisk ponny på alla sätt och vis men vi känner att hon inte riktigt har kapacitet för de högre klasserna på samma sätt som Harry. Wille vill satsa och då faller det sig naturligt att det är Harry som är hans fortsatta partner. Han är en otroligt rutinerad ponny och en perfekt läromästare för Wille. Förhoppningsvis har de flera år framför sig att ha kul tillsammans både på tävlingsbanorna och på hemmaplan.

För Powie väntar nya utmaningar tillsammans med en ny ryttare. Hon ska lära upp och förhoppningsvis ingjuta samma självförtroende i sin nya ryttare som hon gjort med Wille. Ikväll kom hennes nya ryttare och hämtade henne. Samtidigt som vi känner att hon inte kunde komma till en bättre familj så kommer det bli ett stort tomrum hos oss på Stall Graflind. Vi önskar dem all lycka till framöver!

Wille och PowieInga kommentarer:

Skicka en kommentar