lördag 30 maj 2015

Dagens tävling blev ett äventyr utöver det vanliga

Helgens tävlingsplaner fick revideras pga inställd klass. Från allra första början var planen att Wille och Harry skulle starta en LA i Ringsjön på söndagen och jag skulle åka till Willands med Maggie på lördagen. Nu blev det inget alls med det. Willes klass blev inställd pga för få starter och Maggie var inte helt hundra på förra veckans hoppträning 😞.

Som tur var fanns det två klasser i dag i Åstorp som passade Wille och Harry. Visst det är en bit att köra i jämförelse med Ringsjön, men What to do? Ytterligare en skillnad från Ringsjön är att det är gräsbana. Så det blir första tävlingen på gräs för dem tillsammans.

Packade in Harry och alla attiraljer i släpet och hämtade upp Wille direkt efter skolan. Glada i hågen körde vi iväg smaskandes på go'fika med siktet inställt på Åstorp. När vi nästan är framme passerar vi ett vägarbete, rykande het asfalt läggs ut. Hinner inte långt förbi innan det börjar låta illa och dunka från trailern. Men va f a n nu då?

Försöker hitta någon stans att stanna samtidigt som det svänger in en bil framför mig som har vänligheten att informera oss om att vi har punktering på trailern. SHIT vad gör vi nu? I samma veva kommer det ut en kille från huset precis där jag stannat till. Mannen som hade vänligheten att informera oss om att vi hade punka fortsatte på samma vänliga spår och frågade killen som kom utfarandes från sitt hus om inte han kunde hjälpa oss. 

Javisst sa han. Tjugo minuter senare och för evigt denna vänliga själ tacksamma var vi på rull mot tävlingen igen. Tänk att det verkligen finns livs levande änglar ❤️


Trist läge, rejäl punka :-(


Framme, Wille spanar in banan. Deras första tävling tillsammans på gräs


Passar på att mysa lite med Harry undertiden Wille går banan


Framhoppning Eftersom det var första tävlingen på gräs tillsammans för dem så var planen i LBn att inte rida mot klockan utan att göra en bra runda och få en bra känsla. De dubbelnollade och kom precis utanför placering. 
 
 

I LAn gjorde de en bra runda första halvan av banan men Wille fick inte till det riktigt på den andra halvan vilket resulterade i två nedslag. De hamnade även i denna klassen precis utanför placering. Vet inte om det var en svår bana för av 9 startande i Willes grupp så blev 5 uteslutna?!

När vi äntligen kom hem och var klara i stallet och med hästarna väntade mannen med färdiglagad middag. Bra avslut på en äventyrsfylld dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar