tisdag 7 april 2015

Pay off - vinst med Powie

En underbart härlig påskhelg med mysigt umgänge med nästan hela tjocka släkten och en faslig massa god mat och godis i stora lass avslutades med hopptävling för Wille och hans ponnyer. Med tanke på att de under de senaste två veckorna dels blivit vaccinerade och dels fått tagit det lite lugnare så fick de bara göra en start var. Så för en gångs skull vart det en väldigt lugn tävlingsdag.

Extra roligt var att Jocke tog sig den extra tiden att följa med och titta på Willes första runda innan han styrde kosan hemåt mot Stockholm igen. Cobbe hängde också med, något som numer nästan börjar bli en vana. Så himla roligt att han vill hänga med så mycket.

Först ut var Powie i en LC. På framridningen tyckte Wille att hon inte kändes framåt och att hon var lite småseg. Av detta syntes eller märktes inget. De gjorde en kanonrunda och slutade som segrare. Så otroligt glada vi blev allihopa. Äntligen pay off för Willes del med tanke på allt slit han lagt ner.


Bangång inför första klassen
 
Glad vinnare och stolt storebror
 
 
Harry gick en LB. Det gick inte fullt så bra för dem. Harry är inte en helt lätt ponny att rida och han var väldigt taggad och framåt. Wille red bitvis med förmycket handbroms och de fick ett pet på sista hindret i grunden. Inte mycket att säga om det utan Wille måste få lite mer rutin på Harry och komma in i den ridning som Harry kräver. Dvs mycket ben och lagom hand för att få en energisk galopp. Något som kan vara lite knepigt på en het häst. Till en början var Wille grymt besviken. Kanske sätter han lite för hög press på sig själv nu när det börjar lossna för honom. Jag gillar verkligen att Wille inte skyller på hästen utan när han landat i det hela kommer till slutsatsen att det bara är hem och träna mera inför nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar