tisdag 21 april 2015

Livet hankar sig fram utan någon vidare uppdatering i den digitala världen

Kikade in på bloggen och inser att uppdateringarna lyser med sin frånvaro. Ork, tid  och lust har inte infunnit sig. Är inne i en svacka just nu när mycket känns jobbigt och tungt.

Det som hänt sedan sist i stora drag är att Maggie äntligen kommit ut på en tävling, vet det var på tiden. Wille och jag åkte ner till kvällshoppningarna på hemmaklubben i mitten av april. Wille red första klassen, en 80 cm och själv red jag en 90 cm. Kändes bra att börja så för oss alla. Maggie var lite tramsig inne på banan med Wille och stoppade två gånger för det var något läskigt bredvid hindret. Tycker Wille trots det gjorde det superbra. Han har bara hoppat henne två gånger nu inför tävlingen. Modiga unge. När det väl var min tur visste jag ju tack vara Willes runda vart hon tramsade och kunde gå på henne direkt. Blev en felfri runda. Älskar verkligen min fina Maggie!

Extra kul var att vi var påhejade av en stor hejarklack, både Mickan och Limpan med familj var där + att pappa var tillräckligt pigg för att orka komma och titta. Så roligt!

 

Wille har tävlat på med sina ponnyer och det har på det hela gått bra. Det stora för hans del var när han nu i helgen som var debuterade LA tillsammans med Harry i Ballingslöv. Shit så nervös jag var, kändes som om hjärtat skulle hoppa ur kroppen och illamåendet var påtagligt. LA är HÖGT!

Visst har Harry gått många LA och högre klasser med för den delen innan men inte Wille, hans högsta har varit LB. Tur att han inte var lika nervös som jag och Limpan. Bedömningen var LA:1a vilket är en grundomgång där alla felfria får komma in på en omhoppning när hela grundomgången är klar. Wille tyckte det var fräckt med "samma" bedömning som hopptävlingarna på TV, med en omhoppning och inte två faser.

Innan LA-klassen hade han gjort en fin och felfri runda i LB A:A så han gick in med gott självförtroende. De gjorde en kanonfin runda och var felfria i grunden. Wille satsade allt i omhoppningen och de fick ett retligt pet på första hindret men gjorde en kanonrunda i övrigt. Är så otroligt stolt över dem båda.
Grundomgång LA A:1a Ballingslöv

 
 
Omhoppning LA A:1a Ballingslöv
 
 


Wille och jag hade sällskap till Ballingslöv av Limpan och lilla Edith. Det är lika bra att börja lära upp henne till hästskötare i tid ;-)

Alla sätt är bra utom de dåliga, en bagagelucka funkar utmärkt som skötbord vid blöjbyte ;-) 
Utanför hästlivet har jag sedan jag skrev sist slutat jobba på hemtjänsten i Ystad och jobbar numera på min pappas företag ASFT tillsammans med honom och min bror. Så nu är jag tillbaks i ekonomisvängen igen. Är en kul och spännande utmaning och så här långt trivs jag superbra .... men jag saknar mina kollegor på gamla jobbet.

Nu hoppas jag att min mentala svacka inte blir så långvarig och att ork, tid och lust återinfinner sig så att det inte blir så långt mellan uppdateringarna.

Intalar mig just nu att varje dag ovan jord är en bra dag - hoppas att just din dag är en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar