lördag 3 januari 2015

Alla utom Maggie

Känner mig effektiv idag. Klockan ringde redan strax efter fem i morse. Gäller att gå upp i tid för att hinna med att släppa ut hästarna och fixa innan det är dags att köra ner till jobbet i Ystad vid sexsnåret. 

Jobbade kort dag och var hemma igen vid 13-tiden. Gav hästarna lunch och försåg även oss människor i familjen med något ätbart innan det var dags att ta itu med allt som skulle göras på hästfronten. 

Plockade undan de sista av hindren som var kvar på ridbanan. Släppte ut grabbarna grus en sväng innan jag skulle sladda ridbanan. De tyckte det var kul att springa och busa på någorlunda fast underlag. Tycker så synd om dem nu när hagarna mer liknar gyttjebad är något annat.
  

Josse fixade stallet. Jag gick ner med ponnyligan till grannens hästgym. Wille är fortfarande krasslig och kan inte rida. Tur att vi har tillgång till banden så slipper ponnyerna vila när Wille inte kan rida.

Sedan var det Indras tur. För hennes del var det longering på schemat. Idag var det verkligen roligt att jobba med henne. Hon var duktig, arbetssam och lyhörd. Det märks att hon stärkt sig, framför allt så märks det i galoppen i höger varv.
Tyvärr så fick Maggie överleva med att vila även idag och endast hålla tillgodo med att bli borstad och ompysslad. Även om tiden inte räckte för att Maggie skulle motioneras så känns det ändå dom att vi hunnit med mycket under eftermiddagen.
 


Småklillarna älskar att bli borstade och ompysslade. Att gosa är det bästa som finns <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar