onsdag 17 december 2014

Blött

Med Harry och Maggie jobbade vi med småhinder. Båda hästarna var taggade till tusen, nästan lite för taggade. Vi hann nog rida nästan halva passet innan regnet börjades strila ner så sakteliga.

Wille fick kämpa på för att få Harry att lyssna på förhållningarna och inte elda på mot hindren. Vet inte om Maggie tyckte att "hindren" var för låga men hon var väldigt taggade och laddade som sjutton innan varje språng. Tanken med passet var att med hjälp av små hinder jobba med rytm och att öka och minska galoppen. Skam den som ger sig, tillslut satt det och vi kunde avluta med att skritta ut vår lilla trekantsrunda.


Fortfarande torra
 
 
Lagom tills det var dags att ta i tu med Indra och Powie öppnade sig himlen och nu strilade regnet inte längre ner, det öste ner. SUCK!
 
Powie brydde sig inte nämnvärt utan var lika pigg och taggad hon som Maggie och Harry. De jobbade också med småhindren medans jag longerade Indra. Vi, dvs Indra och jag var klara före Wille och Powie och gick in till stallet. Wille var kvar ute i ösregnet en bra stund och när han kom in till stallet var han glad som en spelman trots att han var dyblöt. Det hade gått jättebra med Powie.  Åh vad sånt värmer i en ponny-mammas hjärta. 
 
 

En blöt Indra efter ett longeringspass i ösregn
 

Nöjd ryttare och häst efter ett lyckat ridpass
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar