måndag 3 november 2014

Pusselbitar

Sakta faller pusselbitarna på plats i mitt livspussel.Fick ett glädjande besked på jobbfronten idag. Inget som kommer göra att plånkan upplevs så särskilt tjock vid löning men ett "trivsamt" arbete med arbetstider som kommer att underlätta vardagen mer än om det hade varit vanliga kontorstider. Det finns alltid för- och nackdelar, gäller att lägga dem i en vågskål och välja det som väger tyngst. Just nu väger familjelogistiken tyngst.
När det kommer till hästarna är det både ris och ros eller hur man nu säger. Maggie är igång igen som vanligt. Hon hade en lite lugnare vecka förra veckan pga vaccinering men den här veckan är hoppträning inbokad igen. Indra är även hon igång igen efter sin lilla minivila. Förra veckan gick hon tre dagar och planen är att denna vecka blir lika dan. Det har funkat väldig bra när min kompis Lotta ridit Indra och jag själv ridit Maggie på våra små uteritter. Känns nästan lite hemskt att säga men ibland kan det vara gynnsamt med en kompis som har en konvalescenthäst och som därav är väldigt sugen på att rida även om det "bara" är uteritt på en grön fyra åring.

Normas hovböld är fortfarande inte helt bra/läkt, stackarn att det ska ta sådan tid. Vi har nu börjat sedan någon vecka tillbaka med fas 1 i avvänjningsprocessen av Calvados från Norma. När de kommer in till stallet får de stå i varsin box och äta sin kraft och sitt "intagshö". Flyttar sedan in Norma till Calvados igen när jag går ut till stallet på kvällen för att natta. Såhär långt har det gått väldigt bra.

Powie har en lugn vecka framför sig, dock inte helvila längre. Hoppas verkligen att behandlingen hjälper och att vi kan hitta en sadel som funkar till henne. I övrigt är det lite andra spännande saker på gång hos Stall Graflind, inget jag kan gå in på riktigt än men håll utkik för mer info.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar