fredag 21 november 2014

Inspirerad till tusen på dagens hoppträning

Även om vädret lämnade mycket kvar att önska kunde vi inte varit mer inspirerade inför dagens hoppträning efter att ha sett gårdagen rafflande final i Volkswagens Grand Prix i Flyinge.


Vinnaren Helena Persson på Bonzai H
FOTO: Roland Thunholm

Som sagt, vi tränade ute hemma på ridbanan i skymning. Tur att vi har belysning och att det finns regnjackor ;-) Är kanske inte helt optimalt att hoppa när det är halvdant ljus men höjd och svårighetsgrad anpassades. Jobbade med att finslipa på detaljer idag när det inte var så högt, jobbade mycket med att få hästarna med oss och rida bra vägar. Båda hästarna var superduktiga och hoppade bra trots att det var både dåligt ljus och skuggor. Kul och peppande, i synnerhet för Wille som ska tävla på lördag.

Har tidigare nämnt att Indra inte riktigt vill gå framåt på ridbanan så idag var Sofia gullig och satt upp för att känna på henne. Hon fick jobba hårt för att få henne att gå fram ordentligt, särskilt i galoppen. Gick ändå helt ok för att vara första gången hon red henne. Vi kom fram till att Indra borde kollas av någon fysioterapeut för att se att hon är ok i bakkärran (bäcken efter fölningen, eller om hon gjort något i hagen) eftersom hon inte riktigt vill sätta under sig i galoppfattningarna. Bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar