onsdag 5 november 2014

Bra dag på hästfronten - spännande saker på G

Vissa dagar flyter allt bara på som det ska. Det är liksom inget som strular. Idag har det varit en sån dag! Nice när de dyker upp, gäller att njuta av dem!

Wille har satt igång Powie igen efter en veckas vila. Eftersom vi inte kollat sadeln än rider han barbacka tills vi fått den kollad. Passade på att rida barbacka jag med, bra att träna på balansen. Vi började med att trimma på ridbanan och avslutade med att skritta av vår nya runda runt vinterhagarna. Maggie är inte helt lätt att sitta ner på i traven men som med  allt annat ger övning färdighet och det går bättre och bättre.


 
 
Lotta kom lagom tills vi ridit färdig för att rida Indra på ridbanan. Jag var med på marken och hade en longerpisk för att kunna stötta när Indra stanna upp och inte vill gå fram. Det gick riktigt bra och Indra var duktig. 
 
Skrev i ett tidigare inlägg att vi har lite spännande saker på gång hos Stall Graflind. Kanske kommer det komma hem en ny ponny till oss. Wille var och provred Harry förra veckan och ikväll fick han låna Harry och vara med på en hoppträning med honom för den tränaren som ägarna tränar för och som känner Harry utan och innan.
 
Ponnyn är en riktig läromästare inom hoppning men kräver att han rids enligt hans system. Ingen ponny som man ska försöka anpassa till sitt ridsätt utan en ponny man anpassar sitt ridsätt till. Wille är väldigt förtjust i honom och det gick bra redan första gången han red honom och i kväll tyckte tränaren som varit med båda gångerna att Wille fick till galoppen ännu bättre. Wille ska prova honom några gånger till innan vi fattar något slutgiltigt beslut men så här långt känns det superbra och vi har redan fastnat för söta fina lilla Harry. Håll tummarna för att han kommer hem till oss.
 


Wille och Harry väntar på sin tur
 

Kramkalas efter sista hopprundan
 

Söta Harry 
 
Första filmen är från när Wille provred förra veckan och den andra filmen är från kvällens hoppträning. Kan inte låta bli att beundra Wille för hans mod, att hoppa upp på en ny ponny och hoppa bana första gången man rider den. Jag är imponerad att Wille kan ställa om ridsätt så lätt med tanke på att Powie är en helt annan typ av ponny.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar