torsdag 30 oktober 2014

Lite piano på hästfronten

Den här veckan är lite lugnare för hästarna. Ingen träning är inbokad.
 
I måndags blev det trimning med lite upphöjda bommar för mig och Maggie. Hon var taggad till tusen och låg på. Kul att hon var på G men det blev nästan för mycket av det goda. Wille red barbacka på Powie och de fokuserade mest på att ha roligt.
 
Hade veterinär ute i tisdags. Dels så vaccinerades Maggie och fölisarna och dels undersökte han Powie. Vi har inte sett någon hälta eller något annat konstigt men känns som att det är något eftersom hon är så ojämn i hoppningen. Hon bjödes, vi sprang, hon longerades men visade inget. Däremot visade hon tydligt att hon är öm i ryggen. Vår gissning är att sadeln är orsaken. Så nu behandlas hon och vilar. Har kontaktat min "sadel-provar" kompis som ska hjälpa oss.
 
I eftermiddags kom min kompis ut för att rida Indra igen. Det blev även idag en uterittsrunda. Josse och Norma hängde med en del av rundan. Vi utökade rundan en bit i förhållande till i söndags vilket funkade bra med Indra. Skönt!
 
Tanken är att fortsätta att bara rida ut med Indra under en period för att förhoppningsvis få igång en bättre framåtbjudning även på ridbanan. För Maggies del passade det utmärkt med en kort och lätt uteritt med skritt och lite joggingtrav med tanke på att hon ska ta det lite lugnare i ett par dagar efter vaccineringen.
 
Ett glatt gäng på väg ut 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar