tisdag 2 september 2014

Från ingen till två

Det sägs att inga tillstånd varar för evigt och så är det nog. Ett tag hade jag ingen häst att rida och nu har jag två. Inte så dåligt ;-)
 
Började med Indra, passade på att rida tillsammans med Wille och Josse. Bra med sällskap för Indra och trevligt för mig.
 
Vi började med att rida ut en sväng. Indra är en cool tjej inte alls så "tramsig" som Maggie och vår lilla tur gick strålande. Red sedan lite på banan men det tyckte Indra var lite väl over kill och framåtbjudningen vart som bortblåst. Hon fick jobba på en liten stund i alla fall.
 
 
 
 
När killarna åkt iväg på fotbollsträning tog jag itu med att rida nästa häst - finaste Maggie. Det blev en blandning mellan arbete på ridbanan med bommar och småhinder samt en liten uteritt. Det var en ren njutning att rida henne idag.
 
När vi jobbade med bommar och småhinder väntade hon bra och var så där svenskt lagom framåt och när vi red ut var hon ovanligt sansad för att vara henne och dessutom utan hästkompisar. Hon kunde till och med galoppera runt åkern utan att slänga sig. Att sommarvädret återvänt gjorde knappast saken sämre.
 
 
Indra fick gå den hårda skolan idag, först ridas och sedan på kvällen fick hon följa med ner till grannen och bekanta sig med skrittbandet. Till en början ville hon inte alls gå upp på bandet men efter lite övertalning gick det bra. Hon fick stå där en liten stund och fundera och sedan gå ner för att kliva upp ytterligare en gång. Blir spännande att se vad hon säger när bandet börjar röra på sig men det tar vi nästa gång.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar