måndag 8 september 2014

Banhoppningsträning

För att få lite tävlingskänsla föreslog Sofia att vi skulle åka ner till ett stort ridhus i Björka där det är både tittiga och tävlingslika hinder för att Wille och Powie skulle få öva på känslan innan det är dags för dem att tävla igen efter sommaruppehållet.

Det var tre hinder med vattenmatta och två hinder med grindar i så gissningsvis var det betydligt tittigare hinder idag än vad det kommer vara på tävlingen. Bra för självförtroende att hoppa/träna på lite svårare än vad det troligen blir på tävling.

Träningen gick kanon och det var ett perfekt upplägg för Wille att kunna få en sån typ av träning, det blev en bra boost för hans självförtroende.På eftermiddagen hängde jag såklart framför Teven och tittade på VM-finalen i hoppning från Normandie. Tyvärr lyckades inte RGB knipa medalj men bara att ta sig till final är en bragd i sig.

Ni kan ju bara gissa hur taggad och inspirerad jag var efter det att gå ut till stallet för att rida. Maggie hade välförtjänt vila men Indra fick jobba lite på ridbanan. Det är verkligen skönt att hon inte bryr sig om att lämna varken sitt föl eller att hon är själv ute på ridbanan utan kompis. Avslutade med att skritta ut en sväng runt åkern. Indra var lika cool när vi skrittade ut själva som hon var på ridbanan. Duktig häst <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar