onsdag 5 mars 2014

Tappsko på plats - hoppträningen räddad

Upptäckte igår kväll att Powie tappat sin ena framsko, panik. Som tur är så har vi en oerhört serviceinriktad hovslagare så i morse kom hon och fixade. Nu är en ny sko på plats, hoppträningen är räddad! Stort tack till snälla gulliga hovis!

Red ett pass på ridbanan innan det var dags att åka på hoppträning. Så fin hon var idag, satt bara och njöt hela ridpasset. Jobbade med att öka och minska galoppen och lite förvänd. Idag kunde hon till och med korta upp sig riktigt bra i vänstervarvet utan att spänna  sig. Så härligt när träningen ger pay off.

Avslutade med att rida igenom LC:2 programmet. Inte för att vi har planerat in någon dressyrtävling än utan mer bara för att stämma av hur det kändes. Planen är att öva in även LB:1 programmet. Känns mer lönt att rida det på tävling nu är vi kommit lite längre med att få ett register i galoppen. Tänker att om vi rider både en LC och en LB så kanske hon blir mer avspänd när hon får chansen att komma in två gånger på banan. Målet är att så småningom kunna rida på tävling för att förbättra våra poäng och inte bara jobba med att vänja henne och att få henne att slappna av inne på dressyrbanan.


 
 
För Wille och Powie gick hoppträningen superbra. Powie blev inte alls lika trött idag som förra veckan och det är så roligt att se hur de blir mer och mer samspelta för varje ridpass. Framför allt för varje hoppträning.
 
Powie har verkligen utvecklats åt rätt håll precis om vi hoppats och trott. Hon kommer mer och mer in i hoppningen för varje hoppträning. Känns ändå så otroligt bra att vi får chansen att prova henne ordentligt innan vi fattar beslut om köp. Det ger både Wille och Powie en fair chans att se om de passar för varandra. Känns oerhört viktigt att det verkligen blir rätt ponny för Willes skull. Att han inte fick fortsätta låna Moonlight tog honom väldig hårt. Så här långt känns allt superbra med Powie och Wille är verkligen förtjust i henne. Ja, jag med för den delen :-) Sedan att hon är söt som socker gör ju inte saken sämre. Svårt att inte gilla henne. 
 
Det finns alltid fika att köpa nere hos Ulrika när det är hoppträningar och vad fanns det inte idag på semmeldagen om inte små söta minisemlor. Smarrigt värre :-) Självfallet slank det ner en till kaffet och Wille njöt av sin i bilen på vägen hem. Härlig tisdag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar