fredag 21 mars 2014

Dressyrträning och halt häst

Trotsade blåsten och åkte till Lisbeth för dressyrträning hemma på hennes utebana i morse. Väljer att se det som bra miljöträning och klädde på mig för att inte frysa.

Jobbade mycket basic idag. I traven var fokus takt och balans och i galoppen fortsatte vi att jobba med att korta och länga, slappna av och inte spänna och bli studsig. Som vanligt gick det bättre och bättre ju mer vi kom igång.

Största skilladen är fortfarande vänstergaloppen som hon gör så oerhört mycket bättre nu än för bara sex månader sedan. Märks att hon blivit starkare och orkar mycket bättre nu. Tidigare bröt hon hela tiden av galoppen så fort hon inte orkade eller slog om till korsgalopp.


Nöjd och glad ryttare och häst efter dagens träning.
 
 
Svängde inom mamma-klubben på vägen hem för att kolla till Indra som är halt. Kunde inte hitta vare sig någon svullnad, värme eller puls och ännu mindre något sår. Gissar att hon sträckt eller vrickat sig så det är bara att avvakta för att se på vilket håll det går.
 
Lyckades få till en bild där det faktikt syns att hon fått lite mage som bullar ut på varje sida. Ska bli så spännande och se vad det är för en liten krabat där inne. 
 
 
 
Wille var inte så sugen på att rida i regnet så för att det inte skulle bli vila för Powies del så fick det bli ett pass på skrittbandet. Tog ett medelprogram så att hon fick jobba lite.

Trevlig helg :-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar