onsdag 26 februari 2014

Skrittbandet för båda hästarna

Den här veckan är första veckan som de ordinarie hoppträningarna drar igång och självklart är jag bokad på annat just i kväll.

Annars kommer hoppträningarna för min del vara onsdagkvällar kl. 19:00 och Wille kommer även fortsättningsvis träna på tisdageftermiddagar kl. 16:00. Är lite dubbelt det där att vi tränar olika dagar och tider. Hade spart både tid och pengar att träna samtidigt men å andra sidan så är det nog roligare för Wille att träna med mer jämnågriga kompisar än att alltid hänga med mamsen. Dessutom har jag "bättre koll" och kan titta mer på dem än om jag själv rider samtidigt. Nu kör vi så här den här terminen så får vi utvärdera och se hur vi gör till hösten.

Som sagt var Wille och Powie på hoppträning igår och det märktes på Powie att hon varit igång ett tag nu och att vi varit ute på lite olika äventyr. Hon blev trött igår men kämpade på tappert. Vill inte att hon ska vila idag, så för att hon ska få röra lite på sig så fick det bli ett kort pass på skrittbandet bara helt plant.

Är av uppfattningen att hästarna inte ska ha helvila dagen efter en hoppträning om det går att undvika. Eftersom det finns två band så fick Maggie också hänga med. Även hon fick gå helt plant idag så att det bara blir lite "rörelse".

Kvällen var som sagt uppbokad på annat så det blev lite tajt med tid. Laddade batterierna till duracellkaninen o drog ingång. Hann fixa middag innan grabbarna skulle iväg på fotbollsträning, gå ner med hästarna till skrittbanden och var ändå i tid till mötet, puh. Fick fina blommor, blir så glad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar