tisdag 4 februari 2014

Lyckad hoppträning

Tack vare vår oerhört snälla och flexibla tränare så lyckades vi få till en hoppträning den här veckan trots att den är fullspäckad med fotbollsträningar, kvällsmöten mm.
 
Packade in hästar, prylar och bästa hjälpredan i bilen. Nej nu blev det nog lite tokigt, hästarna fick jag så klart inte in i bilen...de åker i släpet ;-) Tänk så smidigt det hade varit och spart in både tid och pengar.
 
Plockade upp Wille efter skolan, körde direkt till hoppträningen. Wille fick byta om till ridkläder i bilen på vägen.
 
Lyx för oss att det bara var vi plus att vi dessutom hade hjälpreda med så det gick smidigt som attan. Det gick superbra för oss båda. Powie var lagom pigg och tyckte det var kul att hoppa.
 
Maggie var lugn men taggad och gjorde ett superbra jobb. Börjar känna av att hon blivit starkare, särskilt i höger varv.
 
Eftersom ingen av oss är helt igång passade det bra med många stärkande övningar på lägre höjder. Inledningsvis fick vi komma över trav och galoppbommar på marken för att sedan hoppa på volt. Började i Maggies svåra varv, dvs vänster där hon är svagare. Fick sedan komma på en linje med tre hinder, fyra gämna galoppsprång mellan varje. Avslutade med att ligga på en åtta med två oxrar.
 
Skynda och packa in oss igen för att åka till nästa aktivitet. Drog igång taxiverksamhet hämtade upp Willes kompis på vägen, lämna av grabbarna på fotbollsträningen. Sedan hem och lasta ur hästar och alla grejer.
 
Norma verkade inte allt för upprörd över att ha blivit lämnad själv i stallet medans vi var borta. Hon kompenserades med att bli lite extra ompysslad.Älskar verkligen bra hästdagar som denna. Träning och trevligt sällskap vad mer kan man begära?
 
Kvällen toppades med att familjens "bak-kung" (läs Wille) bjöd på nybakt kladdkaka ala Leila med vaniljvisp. Mammas hjärtegull <3 som bjuder på kladdkaka så där en helt vanlig tisdagskväll. Kan varmt rekomendra den här varianten, den var riktigt mumsig. Receptet hittar du här.
 
 
Limpan skulle göra en insats och hjälpa till, blev kanske inte helt lyckat ;-)
 

Willes variant på Leilas kladdkaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar