tisdag 25 februari 2014

Longering & hoppträning

 
Njuter verkligen av mina lediga tisdagseftermiddagar. För mig i min värld är det en enorm lyx att kunna ägna mig åt hästarna när det är dagsljus.
 
Passade på att longera Maggie innan det var dags att åka på hoppträning med Wille och Powie. I galopparbetet var fokus med dagens pass att öka och minska volten. Vill få henne att korta upp sig och sätta under sig ordentligt samtidigt som hon ska behålla lugnet och inte rusa för att det blir jobbigt. I högervarvet går det galant men vänstervarvet lämna fortfarande en del kvar att önska. Hon är verkligen härlig Maggie, kämpar på och försöker. Hon såg riktigt nöjd ut när vi gick ut en sväng för att skritta av när vi var klara.
 
 
 
 
Det blev nästan privatträning för Wille och Powie idag, de var bara dom och ett ekipage till. Både Powie och Wille var superduktiga och det märks att de börjar känna varandra lite bättre nu. Det är en helt annan tillit dem emellan.
 
De fick både jobba med en stärkande studsövning där de kom in i trav över en travbom följt av tre studshinder och en lite klurigare bana med svåra vägar. Mot slutet blev Powie trött men visade verkligen att hon är en liten kämpe. Det passar verkligen bra för hennes del att hon får lite vila till helgen när vi åker på en minisemester till Göteborgs Horse Show.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar