söndag 5 januari 2014

Testat på lite WE

Åkte ner till Jullan med Maggie idag för att testa på några av hindrena i en WE (Working Equitation - Ridsportgrenen som har allt) teknikbana. Vi hjälptes åt att bära fram fem olika varianter av hinder.

I teknikmomentet i WE är filosofin arbetet på fält och gårdar. Man ska öppna grindar, rida över broar, göra små hopp rida volter och utföra olika uppgifter samt rygga ut ur en trång passage. Mer om WE finns att läsa här.

Maggie var jättespänd när jag lastat ut henne och vi gick in på banan. Hmmm hur ska det här gå? var min första tanke. Hon var inte alls spänd för att det var en massa "konstiga" saker på ridbanan utan för att det gnäggade någon stackars häst ett par ängar bort. Sicken knasboll hon är.

Vi började med att leda båda hästarna runt banan och visa hindrena, Loka först och Maggie i släptåg. Visst fanns det en viss tvekan i början men hon fixade dem alla utan protester.

Efter ett par gånger var hon hur lugn och avslappnad som helst. Höll själva ridningen lätt idag, mest skritt men även lite trav och galopp. Hon bara var där direkt, så där mjuk, loss och avslappnad som man kan önska. Härligt och snacka om humörhöjare!

Kul för både mig och Maggie att prova något nytt och bra för Maggie att få lite "hjärn-arbete".

Fick en massa bilder som Jullans man tog medans vi red, STORT tack!

Jullan och Loka tar täten över presseningen

Maggie går lugnt över och vi testar att göra halt

Kliva över "bron" går galant

..från båda hållen


o igen

lite galopp


ringa i klockan går bra även det

slalom mellan koner och samtidig flytta lite undan innerskänkeln
 

Loka och Jullan

Stort tack Jullan och Loka för att vi fick komma ner till er och prova på lite WE. Jättekul och trevligt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar