torsdag 16 januari 2014

Longera

Har nog knappt longerat Maggie sedan skadan i sommras. Kände att vi behövde jobba lite med galopp på volt utan ryttare och då passar ju longering bra ;-)

Maggie hade mycket spring i benen och älgade på friskt. Fick jobba mycket med att få henne att dämpa sig innan vi kunde fokusera på själva galopparbetet. Förutom övergångar jobbade vi med att öka och minska storleken på volten. Ju mindre volten blir desto mer vill hon "sladda".

Hade velat att hon kunde balansera upp sig lite bättre men förhoppningsvis kommer det med styrka. Så devisen övning ger färdighet får gälla.

Har inget bra täcke att ha på henne nu när det är kallt när jag longerar. Testade att ta stalltäcket och "klämma" fast det under longeringsgjorden. Funkade faktiskt skapligt så det får duga ett tag till även om jag helst velat ha ett RAMBO WATERPROOF WALKER


 
Visst har det blivit mer jobb i stallet för mig nu när Norma kommit hem men det är ju bara så mysigt. Hon uppskattar verkligen att bli ompysslad och gullad med. Svullnaden har gått ner betydligt men tycker att hon haltar lite väl mycket fortfarande. Som tur är har hon ingen temp. Hmm, får nog stämma av med både veterinären och hovslagaren igen.  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar