måndag 13 januari 2014

Hovböld -vilken lättnad!

Hämtade hem Norma främst för att hon var halt vänster fram. Ville kunna ha lite bättre koll på henne och att hon skulle kunna få vila sig ordentligt. Oron över hältan har gnagt i mig, har stämt av med veterinär och tempat henne kontiuerligt.

Var nere hos grannen med Maggie på lunchen idag och vi kom att prata om Norma och hennes hälta. Snälla som de är erbjöd de mig sin hjälp att kolla av med visitertång om det möjligtvis kunde vara en hovböld. O yes, visst var det en hovböld som dessutom börjat spricka upp i ena ballen.

Tur att de frysit på lite nu så att det inte är geggigt i hagen. Nu gäller det bara att hålla det rent och hoppas att den läker ut snabbt så att hon slipper ha ont.

Tänk att man kan bli så glad över en hovböld :-) Eller ja, glad och glad men nu vet jag ju vad som orsakat hältan och att det mest troligt läker ut och går över relativt snabbt och enkelt.
I eftermiddag fortsätter Willes och mitt lilla äventyr i jakten på en ny ponny. Förhoppningsvis går det bra så att vi kan berätta mer om det men än så länge håller vi lite på det. Håll tummar och tår så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar