lördag 28 december 2013

Rida rida ranka....

Efter en lååång ridledighet var vi äntligen tillbaks i sadeln både Wille och jag om än vid olika tillfällen.

Regnet strilade ihållande ner hela förmiddagen. Wille hade fått en inbjudan att komma och hoppträna hemma hos sina träningskompisar. De har ridhus så det passade mer än väl.

De var fyra grabbar som red tillsammans. Så roligt med ett litet rid-kill-gäng. De fick öva på att rida fram inför tävling och sedan red de en bana. Wille var supernöjd och tyckte det var kul att få rida med kompisar som omväxling, inte bara hänga med mamsen. Han var minst lika nöjd med träningen och tränaren som ridsällskapet.

Själv fick jag hålla tillgodo med "hemma-ridning". Som tur var hade regnet resignerat så vi slapp bli blöta. Tog en längre framskrittningsrunda än vanligt. Fick sällskap av Limpan och Ellie "doggen". Trevligt!

Trimmade sedan på ridbanan. Inspirerad av Willes träning jobbade vi med bommar. Öka minska, länga korta. Tog hjälp av gramanen för att Maggie inte skulle rusa så. Något hon har en benägenhet att göra när det kommer fram bommar. Hon är lätt att lura så det räcker med att de är på utan att vara sträckta. Har de så långa som möjligt utan att riskera att hon kan fastna i dem.

Tror vi båda tyckte det var lika roligt att vara igång igen och att vi även var lika nöjda med dagens pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar