söndag 8 december 2013

Ponnytävling i snöyran

Vinden hade mojnat så pass att det gick att rida. Blev ett tidigt ridpass. Tyvärr var ridbanan hård och knölig. Försökte öva på dressyrprogrammet inför morgondagens tävling. Kan ju vara bra att åtminstone ridit igenom det en gång ;-) Blev lite si och så. Ja ja vi ska ju mest ut på tävling för att se oss om. Träna på att hålla oss lugna och fina.
 
Efter en sen frukost packade vi ihop oss. Wille, Mickan, doggen, båda hästarna och jag själv och styrde mot Åsbo Ponnyklubb utanför Klippan. Wille och Moonlights sista tävling för säsongen.
När vi närmade oss tävlingsplatsen började det snöa. Hellre snö än regn även om det innebar krypfart på vägen hem.
 
Både hinder och banan var rejält julpyntat. Många ponnyer tyckte det var läskigt och stannade. Tyvärr blev det inte något lyckat avslut, i första klassen fick de två stopp och i andra klassen vägrade de ut sig.
 
Wille har blivit bortskämd med att det alltid gått så bra och blev deppig. Såklart hade det varit roligt om det gick bra med tanke på att det var sista tävlingen för säsongen men det kan ju inte alltid gå bra. Det gör det inte ens för proffsen försökte jag trösta. Bara att ta nya tag.
 
 
 
Väl hemma igen ägnades kvällen åt att förbereda inför morgondagens dressyrtävling. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar