söndag 15 december 2013

Pay & ride

Det gäller att ligga i och öva.Tog tillfället i akt och passade på att åka till Attusa Gård och rida program för dommare på deras Pay & ride.

Min kollega var gullig och följde med och hjälpte och peppade. Förutsättningarna var inte de bästa för en lyckad ritt. Det regnade och framridning var utomhus på en ridbana som fick oss att likna deltagare i ett gyttjebad. Fick inte till någon vettig framridning.

Väl inne på banan var Maggie spänd, stel som en pinne och rusade mest runt. Fick trava en stund innan vi genomförde programmet.  Även om hon var spänd så slängde hon sig inte, bra. Fick inte till någon bra känsla, kändes lite hafs och slafs.

Domaren berömde Maggie, tyckte hon var en fin häst. Fick många bra råd, framförallt att vi skulle ut så mycket som möjligt, bara fokusera på att få henne lugn och inte fokusera på resultaten. Känns skönt att få bekräftat att mitt tänk att ge Maggie tid och inte kräva så mycket av henne när hon väl är lugn och avspänd delas även av domaren. Gäller att Maggie får en positiv upplevelse när vi åker ut på tävling. Dessutom behöver vi båda få mer rutin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar