måndag 28 oktober 2013

Ponnyallsvenskan

Finaldags i ponnyallsvenskan på Sydslättens fina anläggning i Anderslöv. Wille skulle rida förklass så vi fick köra vid åtta tiden. Wille och Moonlight hade STOR hejarklack idag. Anne och hennes son Carl-Philip åkte med oss ner för att heja på och hjälpa till. Tack snälla för det! Tog även med oss Maggie som sällskapsdam eftersom Moonlight inte kan stå själv i släpet mellan klasserna. Maggie skötte sig utmärkt som sällskapsdam och Moonlight höll sig skapligt lugn i släpet. Skönt!
 
Även Limpan, min pappa och hans sambo samt  Moonlights ägare sällade sig till skaran hejarklack. Lyxigt med en sånt stort supportergäng. Nämen jag glömde ju, doggen var såklart också med :-)
 
I förklassen gjorde de en kanonfin runda, Moonlight var supertaggad och de var felfria. Ytterligare en rosett till Willes samling.
 
När det äntligen var dags för själva lagklassen var Moonlight inte fullt lika taggad. Kom fel på en oxer och det blev ett stopp. Är väldigt tacksam för att hon inte hoppar i alla lägen utan säger ifrån när det blir helt tokigt. Vill inte se att de kraschar. I övrigt var det en superfin runda. Är så himla stolt över Wille, tycker han är otroligt modig och tuff som utan att knappt tävlat alls hoppar på och rider i ponnyallsvenskan.
 
Det gick inte lika bra för laget idag som förra omgången, de var bara fyra ekipage och mötte tufft motstånd. De var superduktiga allihopa och kämpade verkligen. Ett sånt härligt gäng de är alla kidsen i laget.
 
 
 
Allt flöt på smidigt och vi var hemma lagom till lunch. Red Maggie men hade inte lika tur med vädret som tävlingsryttarna hade. Lagom tills vi kom in på ridbanan efter vår vanliga framskrittningsrunda började det blåsa upp och regna. Jaja vad gör väl det, än så länge är jag bara så lycklig över att kunna rida.
 
Maggie kändes superfin idag. Mycket lugnare och vi kunde galoppera över de upphöjda bommarna utan att hon rusade iväg. Har ökat på galopparbetet succesivt och har även börjat prova på att jobba lite med stora volter. Även det funkade bra. Så nöjd!
 
Skyndade oss sedan att plocka in alla lösa föremål inför morgondagens storm innan det blev kolsvart ute. Hoppas nu bara att vi tänkt på allt som behöver förberedas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar