söndag 6 oktober 2013

Ponnyallsvenskan

Var inte direkt dunder pigg när klockan ringde tidigt i morse med tanke på gårdagens tjejmiddag. Men bara att bita i det sura äpplet. Idag var det dags för Wille att debutera i ponnyallsvenskan. Han kunde inte vara med första omgången eftersom Moonlight var halt då så idag var förväntningarna extra höga.
 
Vi höll tidsplanen och kom iväg i tid. Hade gott om tid innan Willes första start. Jag var sjukt nervös och inte blev det bättre när det visar sig att dagens tävling inte är en lätt C utan lätt C + 5.
Gulp, Wille som bara tävlat sin nya ponny en gång innan och då lätt D, dvs 15 cm lägre. Nu skulle han hoppa 95 cm. Sa inget till Wille. Försökte hålla god min. Hjärtat slog i 190.
 
I förklassen gjorde de en felfri ritt och fick en rosett. Tuffa duktiga unge!!
 
Lång väntan tills det var Willes tur i lagklassen, flera avsittningar av andra ryttare gjorde Wille lite osäker o de fick två stopp o tidfel. Wille var ändå nöjd och vi andra i familjen som var där och hejade var imponerade av hur tuff han ändå är. Om man inte är så rutinerad så är 95 cm högt. Även de andra i laget peppade honom och tyckte han var duktig.
 
Wille taggade till och tände om till omhoppningen och de gjorde en felfri ritt. Hela laget var supsuperduktiga och de knep en andra plats bland åtta lag. Vilka duktiga goa ungar med en superhärlig laganda. Sånt gillas!
 
Extra roligt att Moonlights ägare kom och hejade. Är så sjukt stolt över Wille! Önskar jag hade en bråkdel av hans mod och tävlingsnerver. Har sagt det förr men såklart är det väldigt mycket även Moonlights förtjänst att dagen blev så lyckad. Hon är verkligen en toppenläromästare. Lugn, trygg och stabil inne på banan. Sen att hon har en räv bakom varje öra i övrigt ser vi bara som en charmig detalj.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar