tisdag 29 oktober 2013

Lugnet före stormen

Kändes redan i morse i luften att det var oväder på gång. Hoppas att förberedelserna vi gjort inför den kommande stormen är tillräckliga. Är lite oroad men det är väl bara till att hålla i hatten och hoppas på det bästa.

Var iväg en sväng på förmiddagen och köpte mera Enzion till Maggie. Passade på att fynda lite samtidigt. Det blev två täcken till Maggie och ett schabrak till Wille och Moonlight. Ena täcket är ett tävlingstäcke i fleece som hon ska ha till våren när vi förhoppningsvis kommer ut på lite tävlingar. Det andra är ett stalltäcke nu till vintern från Trust. Har varit sugen på ett sånt länge men tyckt att de varit i dyraste laget för min plånbok. Nu när det var halva priset kunde jag inte motstå med tanke på att hon faktiskt behöver ett lite tjockare stalltäcke än de hon redan har. Åh vad jag gillar att fynda och handla på rea. Känns alltid så bra att köpa fina saker lite billigare.

Hästarna fick komma in redan vid lunch, de stod bara och duckade för regn och blåst. De blev väldigt glada att få komma in.


 
 
På seneftermiddagen började vädret försämras och strömmen gick flera gånger. "Skickade" hem min kollega tidigare så att hon skulle komma hem säkert innan busvädret slog till ordentligt. När vi stängde på jobbet för dagen blåste det rejält och det var verkligen inte läge att bege sig ner till grannen med Maggie för ett pass på skrittbandet. Dels blåste det rent för mycket för att bege sig ut och dels kom och gick strömmen hela tiden. Ingen ström = skrittbandet strejkar. Blev ofrivillig vila för hästarna idag. De får kura i stallet istället.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och håller tummar och tår för att alla byggnader är intakta när vi vaknar i morgon. Vore ingen hit om taken blåst bort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar