onsdag 21 augusti 2013

Skolstart - summering av sommaren

Sommaren har swischat förbi och nu är det redan dags för skolstart. Känns lite som en repris av förra sommaren, den här sommaren blev inte heller som jag tänkt mig. Men när blir det någonsin som man tänkt sig, är nog lite av en utopi att det ska bli just så som man har tänkt sig.

Största besvikelsen är såklart att Maggie är skadad igen, så där lite lagom tills vi skulle komma igång på allvar både med träningar och tävlandet. Mer eller mindre hela sommaren har passerat utan någon Maggieridning, riktigt surt om jag ska vara ärlig :-(

Bara att blicka framåt, hon är i alla fall på bättringsvägen. Ytterligare ett steg i hennes rehabilitering är att hon nu är skodd med ringskor och kilsulor fram för att öka stabileteten och minska risken  för att hon förvärrar sin skada genom att vricka till sig igen. Stabilt är bra är devisen just nu ;-)Projektet att dra igång avel igen i mindre skala visade sig vara mycket svårare och seeeegare än jag tänkt mig. Tog nästan hela sommaren och en väldas massa försök innan Indra äntligen blev dräktig. Även det har varit lite av en pärs, hur det än är så kostar det en slant och då är det väldigt surt om det inte blir något. Men som de visa säger, slutet gott allting gott. Nu är de dräktiga båda två och det enda som egentligen blivit som planerat denna sommaren på hästfronten. Norma är dräktig med gångartshingsten Skovens Rafael och Indra med hopphingsten King Louie.

 
Skovelns Rafael                  King Louie


Bytet av ponny för Wille har varit ett roligt projekt, såklart saknar vi alla lilla goa söta Kalle men Wille känner ändå att han tog rätt bleslut. Än så länge har Wille och Moonlight hunnit med en hel del hoppträningar nere hos Ulrika och där går det framåt i ett rasande tempo. Wille rider med ett helt annat självförtroende nu, är så roligt att se. Det har även hunnits med en väldigt lyckad pay & jump. Kvällens hoppträning var inget undantag, den gick superbra och Ulirka tyckte att Wille skulle börja se sig om efter lite riktiga tvälingar så nu laddar de för höstens tävlingssäsong.
Så värst mycket till semester har det inte blivit, någon strödag hit och dit men vi har ändå njutit i fulla drag av det fantastiska vädret. Är man egen företagare och det är som mest att göra på sommaren så är det bara till att jobba och se glad ut. Vi har ändå hunnit med en del sociala aktiviteter med vänner och bekanta.

Oj nu höll jag nästan på att glömma, sommarens höjdpunkter var ju faktiskt precis i början av sommaren. Först ut var Limpans student, så lyckat och trevligt. Att få hänga med Carin och Johanna från Stockholm den helgen var verkligen en extra bonus. Det var länge sedan sist.

Mysigt också att ha både mamma och Jocke nere i hela 10 dagar. Att Cobbes bror och hans son kom ner två helger i rad var en väldans lyx. Att allt det sedan toppades av Mickaela och Oskars bröllop helgen efter är nästan mer än man kan önska sig. Så fina de var och vilket fantastikst bröllop, vilken god buffé de fixat, vilken superlyckad fest och en massa trevliga gäster.

 
Alla kidsen på Limpans student

Oskar, Michela och Limpan


Även om sommaren inte alls blev som jag tänkt mig på hästfronten så blev den totalt sett helt underbar, känner mig så lyckligt lottad och är så tacksam för min fina familj <3 och våra goa vänner.

Nu laddar vi för en härlig höst och hoppas på att den blir bättre än sommaren på hästfronten med en massa ridning :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar