söndag 4 augusti 2013

Pay & Jump, lyckad debut för Wille och Moonlight

Klockan ringde tidigt idag igen (gäääääsp). Det var bara till att upp och hoppa, ut till stallet och ge hästarna frukost. Jösses vad fort man blir bekväm, det är verkligen lyxigt att hästarna går ute dygnet runt på sommaren, inte behöva passa tider, morgonfodra och mocka. Hur som helst så fick Moonlight stå inne i natt tillsammans med en kompis.

Wille hade ägnat lördagskvällen åt att duscha och piffa henne så det var bäst att hon fick hålla sig inomhus för att inte riskera att hon skitade ner sig. (Tyckte Wille)

Vi kom iväg utan större bravader och körde den låååånga vägen ner till Trelleborg. Väl på plats kunde vi konstatera att det verkligen var värt den långa vägen. Det var som att komma på tävling, ett superbra arrangemang med trevliga och hjälpsamma funktionärer.

På banan fanns det fina tävlingshinder och på två ställen kunde man välja alternativa hinder så som riktigt vatten under räcke, pullmangrav och vattengrav.

I första rundan (50cm) hade Wille bestämt sig för att prova räcket med vatten under. Moonlight är vanligtvis inte alls tittig men stannade till på det hindret, gissar att det blänkte till från vattnet.

I andra rundan (60cm) valde han att ta det vanliga räcket istället för alternativhinder och de fick till en fin felfri runda. Gisses vad glad han var, växte flera meter. Så härligt med en felfri ritt.

När vi satt i bilen på vägen hem frågade jag honom vad den största skillnaden var mellan att vara ute med Moonlight på pay & jump och Kalle. Fick då till svar; men mamma, det ser du väl? Moonlight tycker detta är jättekul, hon vill verkligen och det ville inte Kalle. Han gillade bara att hoppa hemma. Japp, det var svar på tal ;-)


Duktiga Wille och Moonlight
 
 
Vi är så glada och tacksamma att vi får låna Moonlight av familjen Balke, hon är verkligen en bra läromästare för Wille i hoppningen. Hon "skötte sig" verkligen exemplariskt på tävlingsplatsen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar