fredag 26 juli 2013

Återbesök hos veterinären med Maggie

Efter två veckors vila för Maggie var det dags för återbesök. Var inställd på att hon inte skulle vara helt hundra eftersom hon fortfarande haltar i trav på rakt spår.

Och visst hade min magkänsla rätt. Hon var betydligt bättre och hade enligt veterinären svarat till 60%  på behandlingen men var inte helt bra. Hon bedövade hovleden igen och sedan var det ny koll. Hmm, först tyckte vi inte att bedövningen släcke hältan helt så vi bestämde oss för att röntga.

Väntar på att bedövningen ska ta


Det tog en stund innan det blev Maggies tur. Direkt innan vi skulle gå in tyckte veterinären att jag skulle spring med henne igen. Den extra väntestunden gjorde att bedövningen tog helt och hältan var borta. Då blev det ultraljud istället, och då kunde det kostateras att hon hade en liten blödning så vrickningen är nu ett konstaterat faktum. Hon fick stötvågsbehandling, samt kortison i hovleden. Ordinerad att byta framskor, hon är skodd med classic roller, till vanliga hederliga platta skor. Nu ska hon vila i ytterligare tre veckor innan vi ska tillbaks igen.

Åh vad detta känns trist :-( Vi som verkligen var på gång...........ja ja ingen idé att gråta över spilld mjölk, bara hoppas att hon blir bra och att vi kan komma igång igen.

Saknar redan sjuk mycket att rida henne. Jag vet, hon är ingen flashig superhäst men för mig är hon bara helt underbar, rolig att rida varje pass. Hon är så samarbetsvillig, positiv och ambitiös <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar