fredag 28 juni 2013

Toppendag!

Just idag har det varit en sån där bra dag. Full rulle på jobbet, då trivs jag. Hade sedan turen att bli utbjuden på middag av min kära man framåt kvällskvisten. Inget vanligt förekommande fenomen så jag bokade av ridningen med min vännina och lyckades på kort varsel få till en dressyrträning för Lisbeth på förmiddagen istället.

Hade sedan tidigare plockat bort stiglädrena för att jobba med min sists och balans. Så det fick bli en träning utan stigläder. Förutom att jag vart helt slut var det en toppenträning på alla sätt och vis. Maggie var superfin och jag for inte runt som en hottentott i sadeln. Lyckades med konststycket att både lyssna på vad Lisbeth sa och även genomföra det ;-)

Vi kunde tillsammans konstatera att Maggie blivit betydligt starkare i galoppen, Nice! Mot slutet fick jag prova på förvänd galopp på rakt spår. I vänster varv blev det "rätt" galopp (dvs förvänd) varje fattning. I höger varv blev det tokigt en gång men vad är det?. Shit vad jag älskar min häst. Nu längtar jag mer än någonsin efter att komma ut och tävla lite.

Tog ut Moonlight en sväng på ridbanan efter jobbet och lät henne lösgaloppera. En aktivitet Ellie uppskattar att få vara med på. Hm, är inte helt förtjust, hon vill gärna vara lite väl nära hästarna när de springer. Fick passa på att öva lite lydnad när hon var alleds för på. Inte kul att sitta stilla och bara få titta på, tyckte Ellie. Men eftersom matte blev arg när hon inte satt kvar insåg hon vad som var bäst för husfridensskull.

Som vanligt är jag en tidsoptimist och fick skynda mig in för att hinna duscha och piffa lite innan vi åkte ner till Blentarps byakrog för en trevlig och god kvällsmiddag. Hade inte särskilt höga förväntningar innan vi kom dit men shit det slog till med häpnad. Rent och snyggt i lokalen, trevlig personal och supergott käk. Ett ställe vi absolut kommer åka tillbaka till och varmt rekomendera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar