söndag 2 juni 2013

Effektiv idag

Ville hinna med mycket idag så gick upp i skaplig tid, åt frukost med grabbarna innan de stack iväg på fotbollsmatch. När de åkte tog jag med mig Ellie ut på en cykeltur så att hon skulle få lite motion. Hon var lika duktig idag som i torsdags när Wille och jag var ute med henne, tog samma runda. Får ju börja lite lagom eftersom hon är helt otränad.

Lämna in doggen, åkte ner till byn. Först en sväng in på apoteket för att köpa mer förbansattiraljer till Indras sår sedan stopp på två matvarubutiker. Hem packa upp allt och sedan ta in Maggie som var feberfri även idag, SÅ SKÖNT!!!. Hon var pyttelite svullen fortfarande men ohalt.

Bestämde mig för att jogga henne lite lätt på grannens superfina travbana. De vårdar den minutiöst så underlaget är helt super. Inte hårt och inte mjukt och bäst av allt, helt dammfri. Hon kändes riktigt fin men höll den ändå till ett kort och lättare pass. Vill mest se vad som händer om hon blir sämre, oförändrat eller bättre. Skrittade av långa vägen hem.

 
När vi kom tillbaks till stallet hade svullnaden försvunnit helt men hon var något varmare där svullnaden varit. Duschade henne med linimentsschampo, satte på henne back-on-track på båda bak och lät henne stå inne en stund för att torka.
 
När killarna kommit hem från fotbollsmatchen och vi ätit lunch tog Cobbe och jag tag i att börja tömma garaget inför Limpans student. Trist jobb men skönt att vi äntligen fått tummen loss och börjat.
 
Tog hjälp av Linda och Fanny innan de åkte hem med att försöka byta bandage på Indra. Ett inte helt lätt projekt. Förstår att hon inte står stilla för att det gör ont men det är inte världens lättaste att få på ett halt bandage på en häst som står och viftar med bakbenet. Tillslut lyckades vi få det någorlunda på plats även om det liknar en stor korv på benet. Haha, kan inte skryta med att jag är specialist på att lägga bandage. Har väl helt enkelt haft tur och inte behövt lära mig. Med tanke på hur den här sommaren börjat är jag kanske nästan en fullfjädrad veterinär till hösten ;-)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar