tisdag 14 maj 2013

Nästan alla hästarna igång igen

Gillar "hästiga" dagar och idag har det varit en hästdag, nice. Startade dagen med att åka till Flyinge seminstation med Norma. Tyvärr hade inte sprutan "tagit" så nu är det ny spruta på torsdag som gäller och sedan tillbaks till Flyinge på söndag morgon. Håll tummarna.

Efter jobbet var det sedan dags för hästarna att få sitt. Wille skulle iväg på fotbollsmatch så Kalle fick hålla tillgodo med lösgalopp på ridbanan. Eftersom Wille har problem med sitt knä (MB Schlatter) så blir det för stor belastning = mycket smärta om han både rider och spelar match. Trist men inget att göra. Han hade iaf tid att pyssla om honom innan de skulle iväg.

Själv gick jag till stallet när grabbarna åkte iväg på fotbollen. Började med Maggie som skulle longeras med pessoaselen enligt veterinärens ordination. Maggie var pigg, framåt och jobbade på bra. Avslutade med att ta en promenad runt åkern och såklart fick Ellie haka på.


Fina Maggie
 

Nästa på tur var Norma som också fick jobba i pessoaselen. Tycker att den funkar bra på henne också men det gäller att se upp och inte nöta på för länge så att det sliter. Efter uppvärmningen fokuserade vi på galoppen. Även hon var pigg och jobbade på bra.

Indra fick en extra dags vila och sedan är planen att rida henne ett par gånger innan hon får sin sommarledighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar