lördag 1 juni 2013

Maggie bättre

Gick ut och hämtade in Maggie direkt från hagen innan frukost för att kolla henne. Shit var faktiskt lite nervös när jag gick mot hennes hage. Hon kom lufsande mot mig med en pigg och glad uppsyn. Puh, skönt!! Bra början och bättre blev det, morgontemp 37,8 och även om hon fortfarande var svullen så var det betydligt bättre.


Ringde ändå till veterinären när jag kom till jobbet. Hon förstod att jag hisspade upp mig men lugnade mig med att oftast får hästarna betydligt högre feber och blir riktigt dåliga av de fästigburna sjukdomarna.

Hon tyckte hur som helst att jag skulle avvakta med Maggie och se hur det utvecklar sig men att jag ska komma ner med alla mina hästar som drabbats av fästinginvasionen för att ta en blodprov när det gått dryga 14 dagar från "angreppet". Mest för att lugna mig själv och inte behöva nojja för minsta lilla sak. Håller nu extra koll på Maggies ben och temp.

Norma har vilat sedan hon kom hem från Flyinge men idag tog vi ett kort och lätt pass hemma på ridbanan. Skrittade mest, jobbade med att få henne att mjukna i sidorna samt lite övergångar till trav. Har inte haft någon häst tidigare som både varit ridhäst och avelssto samtidigt så jag var lite osäker huruvida jag kan rida henne så här i början efter inseminationen. Rådgjorde med veterinären på Flyinge som absolut tyckte att jag kunde rida henne lättare motionsridning.

Fina Norma


Som sagt ett lättare pass blev det och mysigt var det att rida henne igen. En ganska bra fredag trots allt. I kväll blir det taco-mys och Let´s dance finalen! Heja Oscar & Maria!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar