onsdag 8 maj 2013

Hovslagare och veterinärbesök

I morse kom hovis och skodde om tanterna och Kalle. Tycker att Norma verkat ömfotad på sista tiden, kanske behöver hon sulor? Hovis kände, klämde och kollade. Visst, hon har inte de tjockaste sulorna men absolut inte så tunna att hon borde bli besvärad och behöva sulor. Däremot hade hon fått in grus och skit i lamellranden som troligtvis stört henne. Hon har även blivit lång i tån så nu har vi provat att sko även henne med classic-roller fram. Ska bli spännande o ser hur det funkar.

Maggies mystiska tvärhälta kom inte fram hos veterinären....men hältan höger bak var tyvärr tydlig. Troligtvis kommer både bakbenshältan o den plötsliga kraftiga hältan från ryggen :(

Suck, vill så gärna komma igång lite mer ordentligt nu när hon blivit så fin. Hur som blev hon behandlad i knät o ryggen och ordinerad vila över helgen. Ska börja jobba henne på måndag igen och sedan är det återbesök om två veckor. Håller alla tummar för att hon blir bra. Fixar inte att mista henne också. Hon är verkligen hästen med stort H i min värld <3

När vi kom hem red vi ut en sväng på Norma o Kalle. Av Normas ömma hovar märktes inget. Hon var pigg o glad, takta tom. Inte illa för en gammal tanta. Skönt att hon är på G igen.

Även Indra verkar ok igen, troligtvis har hon vrickat till sig när de busar i hagen. Planen är att låta Indra vila veckan ut och sedan rida henne lite nästa vecka innan hon får sommarlov.

Cobbe hängde med Daniel o jägargrabbarna till skjutbanan för att prova på en karriär inom jakt. Tydligen gick det relativt bra för honom. Gubben då ;) slutar kanske med att han kommer hem med en bössa över axeln. Haha.

Kvällen avslutades med att familjen Hultin bjöd på en utsökt middag hemma hos oss. Nice!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar