onsdag 10 april 2013

Förberedelserna inför 3-årstestet rullar vidare

Indra fortsätter att ta vuxenpoäng. Förberedelserna inför tre-årstestet betas av vart efter. Idag har Indra blivit skodd runt om. Hon brydde sig inte alls när hovslagaren slog på skorna, skönt!
När hovis var klar var det lite bråttom för att hinna rida innan det var dags att åka till veterinären för att sy henne.

Hade sällskap på ridbanan av Jennie och Norma. Indra var lite mer sprallig än vanligt men jag märkte inte något speciellt av att hon fått skor på sig. Vet inte om det var blåsten eller vad det var som gjorde henne lite stissig?! Lyckades hyffsat med att få henne att gå dit jag ville och inte dit där Norma var. Det funkar bättre och bättre med bjudningen och det är ju skönt.

Efter ridningen var det bara att ta av sadel mm och på med täcke och transportskydd, lasta och köra till veterinären. Indra "suger luft" vid löshoppningen och jag har blivit rekomenderad att få henne sydd, en så kallad Caslickoperation. Hon fick både lugnande och lokalbedövning. Enligt henne var det värsta med hela ingreppet när veterinären tog fram vattenslangen för att skölja rent. Känns bra att det var den hon reagerade på och inte själva ingreppet.

Indra redo för hemfärd

När vi var hemma igen fick Indra vila i sin box medans Jennie och jag red ut en sväng med Maggie och Kalle. Det blev konditionsträning med trav drygt halva rundan och galopp resten. Kalle var pigg och glad, ville gärna vara först när vi galopperade. Shit vad den ponnyn kan springa fort! Maggie tyckte det var superkul att få galoppera mycket men var som vanligt spänd som en fjäder.

När vi var tillbaks i stallet såg Kalle mer död än levande ut och tacka sjutton för det med en heffaklump som mig på ryggen, hmf ;-)

Avslutade hästdagen med att sällskapa Jullan på ridbanan när hon red sin unghäst Ture barbacka för första gången. Något som gick superbra.


Jullan och Ture

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar