torsdag 14 mars 2013

Löshoppning & uteritt

Måste nästan nypa mig lite i armen, känner mig som en lyxlirare idag. Jennie var uppe tidigt och följde med mig till Tryde för att löshoppa Indra. Trevligt med sällskap och bra med hjälp. Både vädret och humöret var på topp.

Indra gjorde det bra idag men hade inte riktigt samma tryck, blev trött lite snabbare. Gissar att dagsljuset och omgivningarna gjorde sitt till. De andra gångerna vi varit där har det varit mörk ute och inte så mycket att titta på. Kommer åka iväg och löshoppa henne en gång i veckan nu fram tills 3-års testet så att hon får både rutin och lite mer "hopp-styrka".Var hemma lagom till lunch och blev bortskämd av Jennie som handlat med sig en massa godsaker. Hämtade Wille direkt efter skolan och sedan fixade vi iordning oss själva och hästarna för en uteritt. Det fina vädret rick upp i rök och det började snöa lagom tills vi skulle bege oss, typiskt.

Kan inte låta bli att tycka det är lyxigt med sällskap vid uteritt. Är så mysigt att sticka iväg ett litet gäng. Wille har blivit lite skraj för uteritter efter Kalles bustag så det passade bra att även han kunde hänga med.

Vi red Kobjärsrundan, den är ca 7 km och tar dryga timmen om man joggar hästarna störe delen av turen. Norma och Jennie tog täten, Wille och Kalle höll sig bakom och Maggie och jag höll ställnigarna lägst bak. Kalle var hur skötsam som helst och Maggie var ovanligt cool. Blev bara några hopp och studs men störta delen var hon riktigt avslappnad och fin.

Två helnöjda ryttare efter turen

 
 
Tror vi alla både ryttare och hästar kände oss väldigt nöjda och glada när vi kom tillbaks efter vår härliga uteritt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar