onsdag 27 mars 2013

Indra på pay & loose jump på Flyinge

Äntligen blev det onsdag och dags att åka till Flyinge med Indra för ett genrep inför treårstestet i form av pay & loose jump i stora ridhuset.

Linda var en pärla och följde med mig för att hjälpa till och hålla reda på mig. Indra gick utan större problem in i trailern trots att sällskap saknades, skönt!

Indra var lite spänd och på tå när hon kom ut ur trailern men följde oss snällt. Vi fick gå runt hela stora ridhuset för att gå in på baksidan. Väl inne i ridhuset var Indra väldigt spänd och på tå. Linade henne lite medans vi väntade på vår tur.En sprallig Indra har svårt att hålla sig stilla


När det var vår tur och vi kom in på banan var hon fortfarande väldigt spänd. Jag ledde henne runt banan ett par varv innan det var dags för några varv lösgalopp i varje varv. Vi böjrade med höger varv och avslutade med vänster varv, vilket även är det varv själva löshoppningen sker.

Trots att hon var väldigt spänd och vaken på omgivningen så var hon oerhört fokuserad på uppgiften och hindren. Hon fick fina lovord av Gitte Johansson som konstaterade att hoppa det kan hon. Gitte gillade även hennes inställning till hinder och påtalade flera gånger att Indra var oerhört fokuserad och avslappnad i själva hoppningen även om hon var spänd och på tå inför omgivningen. Fick medhåll om att miljöträningen var det viktigaste för Indra. Vi hade i förväg bestämt att inte maxa hindren med tanke på att hon fick känna på höjden under löshoppningen i måndags.En sjuk nöjd och stolt hästägare tackar gulliga gulliga Linda som tog sig tid att följa med, tack Linda!

2 kommentarer:

  1. Kul att hon var så duktig :) Kram

    SvaraRadera
  2. Det blir en super häst!! Kul det ska bli att få sitta på ryggen när det är dags att hoppa henne ;))). Kramiz!!!

    SvaraRadera