onsdag 27 februari 2013

Tappsko på plats * ohalt häst :-)

Under söndagens busväder lyckades Maggie på något sätt både med att få av sig sina täcken och slita av sig sin ena framsko. Tyvärr lyckades hon få med sig en bra bit av hoven också, det var ingen vacker syn jag möttes av när jag kom hem på söndagkvällen.

Hovis skulle ha kommit redan som igår men lyckades köra av vägen och hamna i diket men idag höll hon sig på vägen och kom. Blev lugnad av beskedet att det skulle gå att få på en ny sko trots allt. SKÖNT!!!

Eftersom det ändå var dags för skoning så fanns det lite att ta av. Har lite problem med att det inte finns så mycket till insida på Maggies hovar men det har iaf blivit bättre och bättre. Provade nu att sätta på classicrollerskor med tåkappa fram istället för med sidokappor. Blir spännande att se hur det artar sig.

Efter jobbet kom nästa prövning, är hon halt eller inte? Har varit svårt att bedömma när hon linkade fram med bara en framsko om hon var halt pga det eller om det var såren på insidan av benet som var orsaken.

Började med att låta henne springa löst på ridbanan, kunde inte se någon hälta. Longerade och kunde inte se någon hälta då heller, JIPPI!! Vilken lättnad.


Maggie


När jag var klar med Maggie, tog jag in Indra som sällskap till henne i stallet. Indra har vilodag idag eftersom hon var iväg på löshoppning igår. Norma och Kalle däremot fick komma ut en sväng på ridbanan och lösgaloppera. Ellie var också med och lekte. Det är verkligen kul att se henne springa med hästarna och busa.


Kalle, Norma & Ellie busar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar