lördag 2 februari 2013

Nya tag

Helt klart var det nya tag som gällde idag, gårdagens buttra miner var som bortblåsta. Vi har alltid bra stämning och trevligt på jobbet men på fredagar är vi alltid lite extra uppåt. "Förhandlade" till mig en lite extra lång lunch för att hinna med några av hästarna. Så efter att jag ätit var det stallet som gällde.

Började med att rida Norma. Har inte ridit henne innan eftersom det har blivit lite av Jennies projekt att sätta igång henne. Tyvärr har hon inte haft möjlighet att vara uppe här hittills den här veckan så jag passade på. Shit vilken fantastiskt snäll dam hon är Norma. Såklart känns/märks det vid ridningen att hon inte har vare sig så mycket ork eller styrka men viljan finns verkligen där. Jobbade mest med övergångar mellan skritt och trav samt att få henne att ta för sig i traven.
Näst på tur var Indra och Kalle, dags för lite lösgalopp på ridbanan. Det blev lite bättre sprut på Indra när hon hade Kalle som drog igång henne. Planen är att så smått börja aktivera Indra lite mer nu.

Indra och Kalle

Kalle in action

Indra in action
 
 
Jobbade några timmar innan jag hämtade Wille på fritidsgården. Vi skyndade oss till stallet för att hinna rida Kalle och Maggie innan vi skulle åka till Höllviken på middagsbjudning. "Byggde" iordning lite småhinder och kavaletti som vi jobbade med både i trav och galopp. 
 
Maggie tyckte det var superkul att få "hoppa" lite igen. Höll på att flyga av båda gångerna vi kom på den lilla serien med kryss, två markbommar och kryss. Hon studsade och bockade som sjutton efter sista lilla krysset. Får nog passsa på att jobba med småhinder så fort underlaget på ridbanan tillåter. Idag var underlaget toppen men tyvärr har det utlovats minusgrader igen.   

Bilderna kan man säga blev sådär, är uppenbarligen ingen fena på att fota med mobilen när jag riden men med lite god vilja kan man se att det är en liten ponny med ryttare på bilderna ;-)


Wille och Kalle i den lilla serien

Full fräs
 
Tror vi alla, både ryttare och hästar tyckte det var kul att jobba med lite småhinder och upphöjda markbommar. Hoppas banan håller sig mjuk och fin så att vi kan göra det snart igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar