tisdag 5 februari 2013

Härlig söndag kass måndag

Hade sällskap i stallet även på söndagen, vilken lyx! Som brukligt på söndagar var det uteritt som gällde, vi tog Näsbyrundan. Vet inte riktigt hur lång den är men den brukar ta knappa timmen om man joggar hästarna. Vi skrittade i princip hela rundan med undantag för ett par kortare travpass. Det blev en massa kackel som vanligt och vips så var vi hemma igen. Hmm, när vi tittade på klockan så var det nog inte så mycket vips, vi hade varit ute i dryga en och en halv timme.


"Tanterna" redo för en tur


Norma som inte är riden så länge fick mest skritta på långa tyglar men Maggie fick jobba lite mer. Passade på att rida lite öppna och skänkelvikningar, lite böja och ställa för att få henne att slappna av lite och vila lite mer på stegen.

Fixade iordning hästarna gav dem lunch, Jennie for hem till sitt och jag gick in och åt lunch. Sedan blev det några timmar på jobbet (söndag till trots) innan det var dags för nästa hästaktivitet. En promenad med Wille, Kalle och Ellie "the dog".Enligt förmaning från Wille tog jag med ett grimskaft om i fall att Kalle skulle bli busig. Vi gick genom byn och sedan min mellanspringrunda (ca 4 km). Kalle var hur snäll som helst och vi kom helskinnade hem igen.

Om söndagen var en mysig dag så var måndagen inte fullt lika mysig, vädermässigt. Planen med hästarna omreviderades flera gånger, från att vi skulle rida till att vi skulle lösgaloppera dem men allt slutade med att vi inte gjorde något mer än att borsta, fixa lite extra och gosade med dem. Det var så ruggigt och vindarna som ven om knuten var väldigt friska för att uttrycka mig milt. Frös hela dagen :-(Inga kommentarer:

Skicka en kommentar