torsdag 24 januari 2013

Kvällens middag

Ugnstekt torsk med tomat och spenat

Gillar när det är enkelt och då är torsk toppen eftersom den lämpar sig mycket bra att ugnssteka med tillbehör och sås i ett. Vitlök är en favorit hemma just nu så det tillsatte jag för lite extra smak.

Ingredienser:
  • Cirka 150 gram fisk per portion
  • Dijon senap
  • 1 pkt bladspenat eller två liter färsk
  • Olivolja & en klick smör
  • 1 ask miniplommontomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • 2,5 dl Milda mat lätt & fyllig
  • Lite riven ost
  • Salt, peppar & libbsticka
  • Tillbehör: kokt potatis och grönsallad
 
Tillagning:
  1. Dela fisken i lagom stora serverings bitar.
  2. Tina bladspenaten och fräs den i lite olivolja, salt, peppar samt vitlök. Tillsätt dijonsenap, libbsticka och en gnutta vatten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smörj en ugnsform eller ugnsfast stor stekpanna med några msk olivolja.
  5. Lägg i fisken, salta och peppra.
  6. Fördela sedan spenatenmixen och toppa med tomaterna.
  7. Häll över grädden + lite riven ost och ställ in i ugnen.
  8. Efter 20 - 30 minuter är fisken klar.
  9. Servera med kokt potatis, pasta eller ris.
 
  
 
Själv tyckte jag att det blev supergott och Cobbe instämde ivrigt, Wille däremot var betydligt mer skeptisk. Ingen favorit för honom mao. Jag behöver inte misströsta, fick massor av beröm av honom för att de ugnsbakade morotsslantarna blev helt perfekta med exakt lagom mycket salt och olivolja, inte så dåligt va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar